Παγίδες με αλκοόλ επιστρατεύει η Νέα Υόρκη για να «σωθεί» από τους αρουραίους

Παγίδες με αλκοόλ επιστρατεύει η Νέα Υόρκη για να «σωθεί» από τους αρουραίους Facebook Twitter
2

Το αλκοόλ τελικά είναι ίσως η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Νέας Υόρκης με τους χιλιάδες αρουραίους, λένε οι τοπικές αρχές.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε και επίσημα το τελευταίο «όπλο» στον «πόλεμο» κατά των αρουραίων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αρχές της Νέας Υόρκης για την νέα παγίδα, που επιστράτευσαν, οι αρουραίοι προσελκύονται με ένα δόλωμα σε μια ειδική μηχανή και στη συνέχεια κατευθύνονται κατευθείαν και παγιδεύονται σε μια δεξαμενή με αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι, η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πόλεις των ΗΠΑ, που επλήγησαν περισσότερο από τους αρουραίους, με τα τρωκτικά να κινούνται γύρω από τα σκουπίδια, στους δρόμους, στις γραμμές του τρένου και του μετρό προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους.

Πώς λειτουργεί το μηχάνημα που «παγιδεύει» τους αρουραίους και τους... στέλνει στο αλκοόλ

 

Παγίδες με αλκοόλ επιστρατεύει η Νέα Υόρκη για να «σωθεί» από τους αρουραίους Facebook Twitter
Το επίμαχο μηχάνημα

 

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κουτί που «υποδέχεται» τους αρουραίους και στη συνέχεια τους στέλνει στη δεξαμενή με το αλκοόλ.

Οι αρουραίοι τελικά πνίγονται, σύμφωνα με τον Anthony Giaquinto, που εισήγαγε το εν λόγω μηχάνημα. Το τρωκτικό πεθαίνει στη δεξαμενή - που μπορεί να χωρέσει έως και 80 νεκρούς αρουραίους, ισχυρίζεται.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης της μηχανής, ο Anthony Giaquinto, άνοιξε το δοχείο, δείχνοντας αρκετούς νεκρούς αρουραίους που επέπλεαν σε ένα πράσινο υγρό.

Σε μια δοκιμή που κράτησε έναν μήνα και έγινε στο Μπρούκλιν, εκτιμάται ότι περίπου 107 τρωκτικά σκοτώθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αρχές της Νέας Υόρκης προσπαθούν πολύ καιρό να καταπολεμήσουν το πρόβλημα και έχουν ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να μειώσουν τον πληθυσμό των αρουραίων χρησιμοποιώντας από μέτρα ελέγχου του ρυθμού γεννήσεων, μέχρι κάδους απορριμμάτων με ειδική προστασία.

Τον Ιούλιο του 2017, η πόλη ανακοίνωσε πρόγραμμα 32 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξόντωση χιλιάδων τρωκτικών με την τοποθέτηση κάδων, αργότερα δοκίμασαν ένα υγρό δόλωμα που θα μπορούσε να καταστήσει τους αρουραίους άγονους.

Ωστόσο, αυτοί οι μέθοδοι δεν λειτούργησαν και οι ελπίδες στρέφονται στις «παγίδες αλκοόλ» και τον λόγω μηχάνημα που μάλιστα διαφημίζεται ως φιλικό προς το περιβάλλον σε σχέση με τα προηγούμενα μέσα.

Με πληροφορίες από BBC

 
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια