Το πρώτο αεροδρόμιο που καταργεί τα πλαστικά μπουκάλια νερού

Το πρώτο αεροδρόμιο που καταργεί τα πλαστικά μπουκάλια νερού Facebook Twitter
Πλαστικά μπουκάλια με νερό τέλος από το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο
1

Η μάχη κατά του πλαστικού εντείνεται με πρωτοβουλίες διεθνώς και με το πρώτο αεροδρόμιο που σύντομα απαγορεύει ολοκληρωτικά τα πλαστικά μπουκάλια νερού.

Πλέον, όσοι πετούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο δεν θα μπορούν να αγοράσουν ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό.

Ο αερολιμένας απαγορεύει σε καταστήματα όπως εστιατόρια και αυτόματες μηχανές πώλησης, να διαθέτουν πλαστικά μπουκάλια νερού. Το μέτρο τίθεται άμεσα σε ισχύ, από τις 20 Αυγούστου. Από τις 21 και έπειτα, θα υπάρχει διαθέσιμο νερό μόνο σε γυαλί, ανακυκλωμένο αλουμίνιο ή πιστοποιημένα ανακυκλωμένα υλικά. Υπενθυμίζεται πως ήδη το αεροδρόμιο έχει προχωρήσει σε περιορισμό χρήσης και άλλων πλαστικών, όπως τα καλαμάκια.

Η αλλαγή αποτελεί μέρος του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου για να γίνει πιο «πράσινο» το αεροδρόμιο. Κάθε επισκέπτης του αεροδρομίου δημιουργεί κατά μέσο όρο μισό κιλό σκουπιδιών. Σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα, το αεροδρόμιο περιορίζει τα αξεσουάρ τροφίμων μιας χρήσης όπως οι χαρτοπετσέτες, τα φλιτζάνια καφέ και τα ξυλάκια. 

«Περιμέναμε μέχρι σήμερα, επειδή μερικά χρόνια πριν δεν υπήρχε πραγματικά αγορά για να προσφέρει μια εναλλακτική λύση αντί για νερό σε ένα πλαστικό μπουκάλι», ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, τονίζοντας πως ελπίζει να βρεθούν και άλλοι μιμητές της απόφασής τους.

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

Περιβάλλον / Γιατί πλημμυρίζει η Αττική κάθε φορά που βρέχει πολύ - Οι τρεις λόγοι

Όπως εξήγησε ο Ευθύμης Λέκκας, τα μεγάλα ύψη βροχής πέφτουν πλέον σε περιορισμένες και κυρίως αστικές περιοχές, αντί για φυσικές λεκάνες απορροής ή ταμιευτήρες, όπου το νερό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί
THE LIFO TEAM
ΓΙΑ ΣΚ -

Περιβάλλον / Τα ελληνικά ελατοδάση επέζησαν από τις δασικές πυρκαγιές - Τώρα κάτι άλλο τα «σκοτώνει»

Στα βουνά της Πελοποννήσου, τα έλατα κιτρινίζουν ακόμη και σε περιοχές όπου οι πυρκαγιές δεν έχουν φτάσει - Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια σύνθετη κρίση
LIFO NEWSROOM
Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Περιβάλλον / Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Θερμότητα σημαίνει ταχύτερη αναπαραγωγή και εξάπλωση των παρασίτων, εξηγούν οι επιστήμονες - Τα παράσιτα και οι ασθένειες καταστρέφουν περίπου το 40% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια