Κύπρος: Έρευνα για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου

Κύπρος: Έρευνα για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου Facebook Twitter
0

Ο γενικός Εισαγγελέας στην Κύπρο, Κώστας Κληρίδης έδωσε οδηγίες για την έναρξη έρευνας για τις πρόσφατες ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, που προκάλεσαν σάλο σε Κύπρο και Ελλάδα. 

Έτσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος να εξεταστούν τυχόν ποινικά αδικήματα που απορρέουν από τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη. Είχε προηγηθεί γραπτή δήλωση του Κώστα Γαβριηλίδη, συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, όπου τονιζόταν η ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ώστε «η κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία κατά συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, να πάψει να εξαρτάται από ένα και μοναδικό φορέα, ήτοι τον Γενικό Εισαγγελέα».

Ο κ. Κληρίδης απαντά στις αιχμές του προεδρικού συμβούλου, ξεκαθαρίζοντας πως με σημερινή επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, έχει ήδη δώσει οδηγίες για «την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα».

Μάλιστα τονίζει ότι «προτού προβαίνει σε παρόμοιες δηλώσεις σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι καλό να γνωρίζει τις βασικές έστω πρόνοιες του Συντάγματος και να σέβεται τους Θεσμούς του».

Ο μητροπολίτης είχε υποστηρίξει πως τα ομοφυλόφιλα παιδιά συνδέονται με τον τρόπο που οι γονείς τους επιλέγουν να κάνουν σεξ την περίοδο της εγκυμοσύνης της γυναίκας. Μετά τις αντιδράσεις για τις θέσεις του για την ομοφυλοφιλία υποστήριξε πως στην επίμαχη ομιλία του είχε εκφράσει «τη θέση της Εκκλησίας και τη θέση των Αγίων της εκκλησίας μας». Παρέπεμψε δε όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων, θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Γεννημένος στην Ουγκάντα, μεγαλωμένος στο Άπερ Ιστ Σάιντ και σε πανάκριβα σχολεία, στα 33 του, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Διεθνή / Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος παραχώρησε περίπου 12,36 εκατομμύρια μετοχές Class B της Berkshire, ανεβάζοντας τη συνολική του συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια
LIFO NEWSROOM
Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί στους δρόμους για να σταματήσουν το έργο επέκτασης του αεροδρομίου

Διεθνή / Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί κατά του μαζικού τουρισμού σε νέα διαδήλωση

Υποστήριξαν ότι η Βαρκελώνη είναι «ο πιο κορεσμένος τουριστικός προορισμός στον κόσμο» και η επέκταση του αεροδρομίου El Prat θα μπορούσε να καταδικάσει το μέλλον της Καταλονίας
LIFO NEWSROOM
Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM