Στίβος - Ευρωπαϊκό Κ20: «Χρυσή» η Καρύδη στο τριπλούν με άλμα στα 14 μέτρα

Στίβος - Ευρωπαϊκό Κ20: «Χρυσή» η Καρύδη στο τριπλούν με άλμα στα 14 μέτρα Facebook Twitter
0

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σπυριδούλα Καρύδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου εφήβων/νεανίδων, στο Μπορός της Σουηδίας. H 18χρονη αθλήτρια, μάλιστα, σημείωσε στον τελικό του τριπλούν και πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

Με άλμα στα 14,00 μ. (αρνητικός άνεμος -2,4) στην πρώτη της προσπάθεια η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Η Καρύδη στα δύο άλματα που ακολούθησαν πέτυχε 13,67 μ. και 13,76 μ., επιδόσεις καλύτερες από το 13,64 μ., που ήταν το ρεκόρ της πριν την έναρξη των αγώνων κι έπειτα συνέχισε με 13,57 μ., αφησε το πέμπτο της άλμα και σημείωσε 13,60 μ. στο έκτο και τελευταίο.

Η Αλεξάντρα Νάτσεβα (Βουλγαρία) η νικήτρια πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε και κορυφαία φέτος στον κόσμο στην ηλικία της με 14,12 μ. έμεινε στη δεύτερη θέση με καλύτερη προσπάθεια στα 13,81 μέτρα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Λάσμαν (Λετονία) με 13,48 μέτρα.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στην Βούλα Παπαχρήστου και ήταν 13,84 μ. από τις 2 Φεβρουαρίου του 2008. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στο αγώνισμα και το δεύτερο στο σύνολο, αφού στο βάθρο των νικητριών έχει ανέβει στο παρελθόν και η Αθανασία Πέρρα.

Η Καρύδη έγινε η 12η Ελληνίδα που ξεπερνάει το φράγμα των 14,00 μ. και φυσικά η πρώτη της ηλικίας της στη χώρα μας. Η νεαρή προέρχεται από πολύ καλή περσινή σεζόν, όπου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ, ήταν τέταρτη στην ίδια διοργάνωση στο τριπλούν. Μετά τη σημερινή της διάκριση η Καρύδη στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2020.

Η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το δεύτερο στο σύνολο, αφού στο βάθρο ανέβηκε την Παρασκευή ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ζητά από τις αθλήτριες να αποδεικνύουν το βιολογικό τους φύλο μέσω τεστ DNA

Αθλητισμός / Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ελέγχει το βιολογικό φύλο των αθλητριών με τεστ DNA

«Για να αγωνιστείς στη γυναικεία κατηγορία, πρέπει να είσαι βιολογικά γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να υπερισχύει της βιολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Sebastian Coe
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Αθλητισμός / Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί που το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που η Αγγλία ήταν πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στις εκτελέσεις
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

Αθλητισμός / Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

«Όλα όσα είπα, τα είχα ήδη πει και στον ίδιο. Δεν μιλούσα πίσω από την πλάτη του» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Έλληνα πρωταθλητή
LIFO NEWSROOM