Μεντβέντεφ σε Μητσοτάκη: «Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις»

Μεντβέντεφ σε Μητσοτάκη: «Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις» Facebook Twitter
EPA
3

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα και του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ επέδωσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.


«Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις. Με συνέπεια αναπτύσσεται η συνεργασία στον εμπορικό, οικονομικό, επενδυτικό τομέα» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο τηλεγράφημα του Ρώσου πρωθυπουργού, σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, ο κ. Μεντβέντεφ γράφει ότι αναπολεί τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μόσχα και επισημαίνει πως διαμόρφωσε ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ρωσίας με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως συγχαρητήριο τηλεγράφημα είχε αποστείλει και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη της πρωθυπουργίας του. Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του ο κ. Πούτιν εκφράζει την πεποίθηση ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο λαών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου για το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος του ρωσικού κράτους εκτίμησε ιδιαίτερα τις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το έργο του Κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της κυβέρνησης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο λαών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια