Η μάχη του σταυρού: Ποιοι εκλέγονται σε Α' και Β' Αθηνών

Η μάχη του σταυρού: Ποιοι εκλέγονται σε Α' και Β' Αθηνών Facebook Twitter
0

Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει κατά κράτος στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών με το ποσοστό της να ξεπερνά το 42% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΚΚΕ.

Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι οι βουλευτές που εκλέγονται για τη Νέα Δημοκρατία,  ενώ ακολουθεί η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος εκλέγεται ο Νίκος Βούτσης, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Εκτός μένει η Ράνια Σβίγκου.

Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει μία έδρα. Το προβάδισμα φαίνεται ότι το έχει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπύρος Καρανικόλας. Το ΚΚΕ παίρνει επίσης μία έδρα. Τη συγκεκριμένη έδρα φαίνεται ότι καταλαμβάνει η Λιάνα Κανέλλη και ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός. Η Ελληνική Λύση καταλαμβάνει μία έδρα με τον Βασίλη Γραμμένο. Τέλος το ΜέΡΑ25 καταλαμβάνει μία έδρα με την Αγγελική Αδαμοπούλου.

Στον αντίποδα οι έδρες που καταλαμβάνουν τα κόμματα στη Β' Αθηνών έχει ως εξής:

Βόρειος Τομέας

Η Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα λαμβάνει επτά έδρες. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πρώτος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακολουθούν η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι καταλαμβάνει 4 έδρες. Πρώτος είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεύτερος ο Κώστας Ζαχαριάδης, και ακολουθούν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Το ΚΚΕ λαμβάνει μία έδρα με τον Θανάση Παφίλη. Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει, επίσης, μία έδρα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το ΜέΡΑ25 παίρνει μία έδρα με τον Κλεώνα Γρηγοριάδη. Επίσης μία έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση με την Αναστασία Αλεξοπούλου.

Δυτικός Τομέας

Στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές. Το προβάδισμα έχουν κατά σειρά ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Χαρά Καφαντάρη και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τρεις βουλευτές. Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Το ΚΚΕ παίρνει μία έδρα με τον ΓΓ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει μία έδρα για την οποία δίνουν μάχη η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Το ΜέΡΑ25 λαμβάνει μία έδρα με τον Κρίτωνα Αρσένη. Τέλος η Ελληνική Λύση λαμβάνει μία έδρα την οποία παίρνει η Μαρία Αθανασίου.

Νότιος Τομέας

Στον Νότιο Τομέα η Νέα Δημοκρατία έχει 7 έδρες. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας και στη δεύτερη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ακολουθούν ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Άννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 6 έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Γιάννης Μπαλάφας, η Ραλλία Χριστίδου και ο Νίκος Ξυδάκης. Το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές. Ο Χρήστος Κατσώτης και η Κανέλλα Γεωργοπούλου. Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει μία έδρα με την Επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Το ΜέΡΑ25 επίσης λαμβάνει μία έδρα με τη Σοφία Σακοράφα. Τέλος η τελευταία έδρα πάει στην Ελληνική Λύση. Τη συγκεκριμένη έδρα λαμβάνει ο Δημήτρης Βαγενάς.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM