ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Γαλλική πόλη έκλεισε τις δημόσιες πισίνες επειδή δυο γυναίκες φόρεσαν μπουρκίνι

Γαλλική πόλη έκλεισε τις δημόσιες πισίνες επειδή δυο γυναίκες φόρεσαν μπουρκίνι Facebook Twitter
1

Παρά τον άνευ προηγούμενου καύσωνα που πλήττει όλη τη δυτική Ευρώπη, οι ναυαγοσώστες στην γαλλική Γκρενόμπλ έκλεισαν τις δυο μοναδικές δημόσιες πισίνες της πόλης επειδή δυο Μουσουλμάνες πήγαν να κολυμπήσουν φορώντας μπουρκίνι.

Οι δυο γυναίκες επισκέφτηκαν τις πισίνες δυο φορές μετά την πρωτοβουλία της ανθρωπιστικής οργάνωσης Alliance Citoyenne να άρει την απαγόρευση σχετικά με τα μαγιό που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημαρχείου, οι ναυαγοσώστες στις πισίνες ήταν εκείνοι που ζήτησαν το κλείσιμο «επειδή είναι εκεί για να διατηρούν την ασφάλεια και δεν μπορούν να το κάνουν όταν χρειάζεται να ανησυχούν για το πλήθος». «Εργαζόμαστε προς μια θετική λύση», πρόσθεσε η δημοτική αρχή. 

Μετά το περιστατικό, ακροδεξιοί πολιτικοί εξέφρασαν την διαφωνία τους για το συγκεκριμένο μαγιό, κάτι που ωστόσο υπερασπίστηκαν ακτιβιστές που μαζί με άλλες γυναίκες με μπουρκίνι διαμαρτυρήθηκαν έξω από τις δυο πισίνες της Γκρενόμπλ, απαιτώντας σεβασμό στο δικαίωμα των Μουσουλμάνων να κάνουν μπάνιο.

Οι γυναίκες απαίτησαν να αλλάξουν οι κανονισμοί στις δημόσιες πισίνες, ώστε να επιτρέπονται επίσης τα μπουρκίνι. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ο δημοσκόπος Ντέιβιντ Παλαιολόγος προβλέπει τον νικητή

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσκόπος και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Σάφολκ (SUPRC) εξηγεί τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και οι αγορές πρόβλεψης πριν κλείσουν οι κάλπες
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΚΕΡΔΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ στο Ιράν: Σχεδόν τριπλάσια κέρδη για τις αμερικανικές πετρελαϊκές

Πάνω από 130 δισ. δολάρια κέρδισαν 51 μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου το εξάμηνο Απριλίου–Σεπτεμβρίου - Στα 150 δισ. δολάρια η πρόσθετη δαπάνη των Αμερικανών για καύσιμα από την έναρξη του πολέμου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Στις πισίνες επιτρέπεται να μπαίνεις μόνο με μαγιό και όχι με τα ρούχα. Το μπουρκίνι είναι ρούχο.Επίσης στις δημοτικές πισίνες οι κανονισμοί είναι αυστηροί και επιβάλλουν σκουφάκι, απαραιτήτως ντους πριν το κολύμπι και πέρασμα από χλωριούχο ποδόλουτρο πριν την είσοδο στην πισίνα.Όλα αυτά για τη διατήρηση της καθαριότητας του νερού και του γύρω χώρου, άσχετα αν οι κανονισμοί δεν τηρούνται πάντα.