Τελείωσε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Τι συζητήθηκε για την κυπριακή ΑΟΖ

Τελείωσε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Τι συζητήθηκε για την κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30 το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής το οποίο συνεδρίασε στο ΥΠΕΞ υπό τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος ενήμερους τους εκπροσώπους των κομμάτων -αρμόδιους για θέματα εξωτερικής πολιτικής- για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ και την πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. να λάβει «στοχευμένα μέτρα» σε βάρος της Τουρκίας. 

Στο συμβούλιο δεν συμμετείχε εκπρόσωπος του ΚΚΕ, που δεν συμμετέχει με δική του πρωτοβουλία καθώς και της Χρυσής Αυγής η οποία δεν προσκαλείται. 

Σύμφωνα με διαρροές, κατά την συνεδρίαση ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρουγκαλος επαναβεβαίωσε την εκτίμησή του πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την βούληση να υιοθετήσει μέτρα σε βάρος της Τουρκίας, εφόσον η Άγκυρα επιμείνει στην οδό της προκλητικότητας.

Κατά τις ίδιες πηγές το σχόλιο του ΥΠΕΞ έγινε ως απάντηση σε ερωτήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία της ΝΔ, ώστε να υπάρξει σαφείς ενημέρωση για θέματα που θα εξακολουθήσουν να υφίστανται μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Σημειώνεται πως η σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΕΠ είναι η τρίτη στη φετινή χρονιά. Η προηγούμενη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου, με κύριο αντικείμενο το σχέδιο συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και τρέχοντα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του κυπριακού ζητήματος.

Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής είναι ένα συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, που επεξεργάζεται θέματα σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό της εξωτερικής πολιτικής. Στην πράξη, δίνεται η ευκαιρία για μια σε βάθος ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων της εκάστοτε ημερήσιας διάταξης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Σηκώνω το χέρι» λέει ο Μητσοτάκης - «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που τα σκεπάζει όλα»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Η ακρίβεια είναι ο "ελέφαντας στο δωμάτιο" που τα σκεπάζει όλα» λέει ο Μητσοτάκης

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τον Έντι Ράμα, τα ελληνοτουρκικά, τις αντιδράσεις της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM