Η πριγκίπισσα Χάσα της Σ.Αραβίας διέταξε να βασανίσουν τον υδραυλικό της

Η πριγκίπισσα Χάσα της Σ.Αραβίας διέταξε να βασανίσουν τον υδραυλικό της Facebook Twitter
1

Η αδερφή του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, Χάσα, θα δικαστεί ερήμην τον επόμενο μήνα στο Παρίσι, για τα βασανιστήρια σε βάρος ενός υδραυλικού στο Παρίσι.

Η 40χρονη πριγκίπισσα Χάσα ζούσε σε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα, στην οδό Foch της γαλλικής πρωτεύουσας όπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδωσε εντολή στον προσωπικό της φρουρό να βασανίσει επί ώρες τον τεχνίτη, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα το θύμα, η πριγκίπισσα τον είχε προσλάβει για μία ανακαίνιση στο διαμέρισμά της και ενώ οι εργασίες προχωρούσαν, ο επαγγελματίας ισχυρίζεται πως θέλησε να βγάλει μία φωτογραφία με την πρόοδο της δουλειάς, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο. Μόλις όμως έγινε αντιληπτός από τη Χάσα, τον κατηγόρησε ότι θέλει να πουλήσει τις φωτογραφίες στις τάμπλοϊντ και διέταξε τον σωματοφύλακά της να τον χτυπήσει. 

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η πριγκίπισσα φώναζε στον φρουρό «σκότωσέ τον, το σκυλί, δεν του αξίζει να ζει» ενώ ο άνδρας της ασφάλειας του έδεσε τα χέρια και τον χτύπησε στο πρόσωπο, υποχρεώνοντάς τον να φιλήσει τα πόδια της Χάσα. Το βασανιστήριο του κράτησε για ώρες όπως λέει και τελικά τον άφησαν να φύγει χτυπημένος και ταπεινωμένος χωρίς τα εργαλεία της δουλειάς του. 

Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που αναγκάστηκε να απέχει από την εργασία του για οχτώ ημέρες έως ότου αναρρώσει. Οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση τη Χάσα, όταν το θύμα κατήγγειλε την επίθεση στις αρχές, σύμφωνα με τη Le Point. Όμως μία ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερη αν και δεν διέθετε διπλωματική ασυλία, απόφαση την οποία κατέκρινε το γαλλικό Εφετείο. Δύο ημέρες αργότερα, ο σωματοφύλακάς της για ένοπλη επίθεση, κλοπή, ομηρία και απειλές κατά της ζωές τρίτου. Για την πριγκίπισσα Χάσα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 2017 αλλά, μέχρι στιγμής δε έχει συλληφθεί και έτσι όλοι περιμένουν να μην παραστεί στην ακροαματική διαδικασία. 

Στα τοπικά μέσα της Σαουδικής Αραβίας, η πριγκίπισσα Χάσα προβάλλεται ως φιλάνθρωπη ευεργέτρια και απολαμβάνει την απόλυτη προστασία της χώρας της, όπου ο 32χρονος αδερφός της ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου το 2017. Η πριγκίπισσα Χάσα δεν είναι η πρώτη «γαλαζοαίματη» της Σαουδικής Αραβίας που απασχολεί τις γαλλικές αρχές. Το 2013 η αστυνομία προέβη σε κατάσχεση προσωπικών αντικειμένων της πριγκίπισσας Μάχα αλ Σουνταΐρι, συζύγου του τότε υπουργού Εσωτερικών πρίγκιπα Νάγιεφ μπιν Αμπντούλ Αζίζι, καθώς είχε αφήσει απλήρωτο έναν διόλου ευκαταφρόνητο λογαριασμό ύψους 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο ξενοδοχείο πολυτελείας Σάνγκρι Λα

Με πληροφορίες από AFP, New York Times, France 24, Business Insider και Daily Sabbah

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια