ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποιεί: «Η κλιματική αλλαγή μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα»

Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποιεί: «Η κλιματική αλλαγή μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα» Facebook Twitter
0

O Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε τους επικεφαλής των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών του πλανήτη πως η κλιματική αλλαγή απειλεί το μέλλον της «ανθρώπινης οικογένειας».

Τα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών είχαν προσκληθεί στο Βατικανό για συνάντηση με τον Ποντίφικα. Στη συνάντηση ο Πάπας ανέφερε πως χρειάζεται ριζοσπαστική μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας για να σωθεί «αυτό που ονομάζουμε το κοινό μας σπίτι». 

Ο επικεφαλής της BP συμφώνησε πως ο κόσμος πρέπει να βρει επείγουσες λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα όμως πρόσθεσε πως «όλοι πρέπει να συνεισφέρουν». 

Ο Πάπας τον προειδοποίησε, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη πως «ο πολιτισμό απαιτεί ενέργεια, όμως η χρήση της ενέργειας δεν πρέπει να καταστρέψει τον πολιτισμό. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση ήταν οι Eni, Exxon, Total, Repsol, BP, Sinopec, ConocoPhillips, Equinor και η Chevron. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έξω από το Βατικανό είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα διαδηλωτών. Ένας από αυτούς κρατούσε ένα πλακάτ με τη φράση «Αγαπητοί CEO, σκεφτείτε τα παιδιά μας».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των LGBTQ+, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο
NEWSROOM
Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ