Κοτζιάς: «Αθλιότητες» οι φήμες για συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Κοτζιάς: «Αθλιότητες» οι φήμες για συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Νίκος Κοτζιάς διέψευσε κατηγορηματικά τη φημολογία των τελευταίων ωρών για πιθανή συνεργασία του με το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη στις εθνικές εκλογές

Σε επικοινωνία του με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» ο πρώην ΥΠΕΞ απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο νωρίτερα, η πολιτική κίνηση του κ. Κοτζιά ΠΡΑΤΤΩ, είχε ανακοινώσει πως δεν θα μετάσχει στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

«Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του «ΠΡΑΤΤΩ», επιβεβαιώνοντας τις φήμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», το ΠΡΑΤΤΩ προσανατολιζόταν στη συμμετοχή 10 έως 15 υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Κουμουνδούρου ήταν αρνητική και, μετά από μια συνάντηση στελεχών της πολιτικής κίνησης με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, οριστικοποιήθηκε το «διαζύγιο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ (...) Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΡΑΤΤΩ που αποκαλύπτει πως σε επιστολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε "νεοαποκτηθέντες" συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM