Γιώργος Τσίπρας: Ποιους συγγενείς διορίσαμε; – Δένδιας: Εσείς δεν είστε ξάδελφος του πρωθυπουργού;

Γιώργος Τσίπρας: Ποιους συγγενείς διορίσαμε; – Δένδιας: Εσείς δεν είστε ξάδελφος του πρωθυπουργού; Facebook Twitter
3

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Γιώργου Τσίπρα, σημειώθηκε σήμερα στον τηλεοπτικό «αέρα» του Star, με αφορμή τις επικρίσεις για διορισμούς συγγενών στελεχών της κυβέρνησης.

Όταν ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει προβεί σε αμφιλεγόμενους διορισμούς στο Δημόσιο οι τόνοι ανέβηκαν και ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε πως το κόμμα του δεν έχει κάνει «απολύτως τίποτα, τεσσεράμισι χρόνια» από όσα του καταλογίζει η ΝΔ, και πως αυτή ήταν η πρώτη περίοδος στη μεταπολίτευση που συνέβη κάτι τέτοιο. 

«Κάνετε πλάκες τώρα;» αναρωτήθηκε με νόημα ο Νίκος Δένδιας με τον Γιώργο Τσίπρα να του απαντά «αν μου λέγατε και ονόματα». Σε αυτό το σημείο ο βουλευτής της ΝΔ αποκρίθηκε «Εσείς ο ίδιος κ. Τσίπρα. Δεν είστε ξάδελφος του πρωθυπουργού;». 

Ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε πως ήταν πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «πολύ πριν το 2015» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που υπάρχει το κόμμα. Ο κ. Δένδιας είχε πάντως επιμείνει λίγο νωρίτερα πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει «κανένα συγγενικό πρόσωπο αδιόριστο». 

Χθες, σοβαρότατους πολιτικούς κλυδωνισμούς είχε προκαλέσει η παραδοχή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αντιπροέδρου της Βουλής ότι η κόρη της μετατάχθηκε στο κοινοβούλιο χάρη σε γνωριμίες και διασυνδέσεις. Σήμερα η κα Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές ζητώντας συγγνώμη από το κόμμα και τους συντρόφους της που τους στεναχώρησε. Στον απόηχο των επικρίσεων, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Νίκο Βούτση το πάγωμα των μετατάξεων. 

 
Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια