Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Η εκλογή Ελισάφ είναι σταθμός για την εβραϊκή παρουσία στην Ελλάδα

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Η εκλογή Ελισάφ είναι σταθμός για την εβραϊκή παρουσία στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Σταθμό στην ιστορία της εβραϊκής παρουσίας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος την εκλογή του Μωυσή Ελισάφ ο οποίος χθες αναδείχθηκε ο επόμενος Δήμαρχος των Ιωαννίνων.

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τα θερμότατα συγχαρητήρια στον κ. Μωυσή Ελισάφ για την εκλογή του ως Δημάρχου της πόλης των Ιωαννίνων, η οποία συνιστά επισφράγιση της πολυετούς προσφοράς του τόσο στην πόλη, όσο και στην επιστημονική ζωή της χώρας», τονίζεται σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Για τον Ελληνικό Εβραϊσμό, η επιτυχία του Μωυσή Ελισάφ σηματοδοτεί σταθμό στην ιστορία της Εβραϊκής παρουσίας, τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων, όσο και στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά Ελληνας Εβραϊκού θρησκεύματος εκλέγεται Δήμαρχος. Μια επιτυχία που προκαλεί θαυμασμό, αλλά και συγκίνηση», υπογραμμίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

Σημειώνει επίσης ότι «οι πολίτες των Ιωαννίνων έδειξαν ότι καταδικάζουν το μίσος που γεννάει η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός και εκτιμούν την αξία ενός ανθρώπου ανεξαρτήτως της θρησκευτικής του πίστης».

«Στην πόλη που κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος εξοντώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά η Ισραηλιτική Κοινότητα, εκεί που σχεδόν 2000 ομόθρησκοί μας βρήκαν φρικτό θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, 75 χρόνια μετά, στην ίδια πόλη εκλέγεται Δήμαρχος ένας απόγονος διασωθέντων του Ολοκαυτώματος: ο Μωυσής Ελισάφ!», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Οι πολίτες των Ιωαννίνων, επέλεξαν έναν άξιο άνθρωπο για να οδηγήσει την πόλη στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Έστειλαν όμως ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «ο Μωυσής Ελισάφ μαζί με τους συνεργάτες του, με πνεύμα ενότητας και συνεννόησης με όλες τις δυνάμεις της πόλης, θα επιτελέσουν το έργο τους με επιτυχία, προς όφελος της πόλης των Ιωαννίνων και των δημοτών της».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αγνοεί ενδεχομένως το ΚΙΣ τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ´´ανθρωπιστή´´ σε άτομα ΑΜΕΑ πολύ πριν εκλεγεί δήμαρχος.Αυτοί βέβαια δεν έχουν φωνή οπότε ακούγεται ο ´´ανθρωπιστής´´ και τα φερέφωνά του.