Βαρουφάκης: Το 2015 με έστειλαν για ρήξη και ταυτόχρονα με υπονόμευαν

Βαρουφάκης: Το 2015 με έστειλαν για ρήξη και ταυτόχρονα με υπονόμευαν Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
7

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε την ασυνέπεια των τεσσάρων τελευταίων χρόνων ως μια από τις βασικές αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ βαθιές ρίζες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλά κυρίως πλήρωσε την ασυνέπεια των τεσσάρων τελευταίων χρόνων», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις ερχόμενες εθνικές εκλογές είπε ότι αν το ΜέΡΑ25 μπει στην Βουλή, θα είναι εναντίον του παραλογισμού, ενώ ερωτηθείς για την προοπτική συνεργασιών μετά τις εθνικές εκλογές, σημείωσε πως θα μπορούσε -υπό τους δικούς του όρους- να συνεργαστεί τόσο με τη ΝΔ όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για το 2015 και την περίοδο που βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών, υποστήριξε ότι από την κυβέρνηση τον έστειλαν στις Βρυξέλλες για ρήξη, ενώ ταυτόχρονα τον υπονόμευαν. Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η πλήρης ρήξη εκείνη τη χρονιά δεν θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ.

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτή η "πολιτική αφέλεια" και η "αυταπάτη", που μέχρι τώρα ξέραμε ότι χαρακτήρισε την σχέση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Θεσμών, αποδεικνύεται ότι ίσχυε και στην σχέση ΣΥΡΙΖΑ - Βαρουφάκη ("με υπονόμευαν").Θα περιμέναμε όμως από έναν ευφυή άνθρωπο να το αντιληφθεί αυτό εγκαίρως και ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.Εκτός αν η πολιτική φιλοδοξία τον έκανε να συμβιβασθεί, με αποτέλεσμα να φανεί ότι τον "αδειάζουν" τελικά, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος είχε δώσει το δικαίωμα.Και τελικά εμείς οι πολίτες δεν φταίμε σε τίποτε να πληρώνουμε με capital controls και 100 δις τα σώψυχα του καθενός. Τώρα πως έγινε και πήρε 3%, αυτό δεν έχει νομίζω πολιτική εξήγηση ορθολογική, πλην του πνεύματος αντιλογίας που χαρακτηρίζει ένα ποσοστό του λαού.
Ακόμα πιστεύετε στο παραμύθι για το κόστος Βαρουφάκη; Δεν μας είπατε τελικά είναι 30, 100 ή 200; Αποφασίστε. Α, και στείλε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν αυτά που λες.Άστο, για να μην παιδεύεσαι ορίστε: https://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1565866/poso-pragmatika-stoihise-h-periodos-varoyfakh.html
Έστω ότι καλοπροαίρετα δεχόμαστε όλα όσα γράφει ο Β. Παζόπουλος. Εξάλλου, δεν είμαστε όλοι οικονομολόγοι για να τα καταλαβαίνουμε. Με τα οποία προφανέστατα συμφωνεί και τα επικροτεί και ο ίδιος ο "κατηγορούμενος" Βαρουφάκης.ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΙΑ ΛΟΙΠΟΝ - και όχι σαν οικονομολόγος -, έπρεπε να είναι ικανός ο κ. Βαρουφάκης, να διαβλέψει που οδηγούνταν τα πράγματα και ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.Αυτό του καταλογίζουμε και την αντιληπτή από εμάς τους κοινούς πολίτες ταλαιπωρία των capital controls. Μας ρώτησε τι ταλαιπωρία περάσαμε για παίζει παίγνια με τον Τσίπρα στις πλάτες μας ;ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΣΤΕΡΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ.
Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η πλήρης ρήξη εκείνη τη χρονιά δεν θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ. Πηγή: www.lifo.grΕίπε ο καρπαζοεισπράκτορας που δεν του μιλούσε ούτε ο υπεύθυνος του κυλικείου στο ευρωκοινοβούλειο.