Sueddeutsche Zeitung: Τα πορτραίτα του Τσίπρα και του Μητσοτάκη είναι εντελώς διαφορετικά

Sueddeutsche Zeitung: Τα πορτραίτα του Τσίπρα και του Μητσοτάκη είναι εντελώς διαφορετικά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τα πορτραίτα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζει άρθρο της Sueddeutsche Zeitung (SZ).


Με την επισήμανση ότι «οι βιογραφίες των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές», η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο με πορτρέτο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «[...] Ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια από τις παλαιότερες δυναστείες. Ο πατέρας του, ο Κρητικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 1990 και 1993. Συγκαταλεγόταν στις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής, απεβίωσε το 2017 σε ηλικία 98 ετών. [...] Πολλοί Έλληνες έχουν μια διφορούμενη σχέση με τις δυναστείες. Αφενός αντιμετωπίζονται με καχυποψία ως μέρος των ελίτ που έφεραν τη χώρα σε δεινή οικονομική θέση, αφετέρου όποιος έμαθε πολιτική ήδη στο οικογενειακό τραπέζι, θεωρείται ότι προορίζεται για υψηλότερα αξιώματα. Παρά την καταγωγή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε καιρό μακριά από την πολιτική, σε αντίθεση με την μεγαλύτερη αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε την ιδιωτική τράπεζα στην οποία εργαζόταν «[...] το 2003 για να προετοιμάσει την καριέρα του στην πολιτική. Το 2004 κατάφερε να εκλεγεί αμέσως βουλευτής και τόλμησε κάτι ανατρεπτικό για την εποχή: παρέδωσε το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και ζήτησε από τους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Χλευαστικά ακουγόταν ότι όποιος είναι πλούσιος μπορεί εύκολα να αρνείται προνόμια».

Όπως σημειώνει η SZ «[...] οι βιογραφίες του Μητσοτάκη και του αντιπάλου του Τσίπρα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές: ο Τσίπρας, 44 ετών, καταγόμενος από μεσοαστική οικογένεια, οργάνωνε ήδη ως νεαρός κομμουνιστής σχολικές εξεγέρσεις και καλλιεργεί μέχρι και σήμερα το προφίλ ενός 'μαχητή του δρόμου'.

Ο Μητσοτάκης αντίθετα, 51 ετών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών [...] φαίνεται συγκρατημένος, υπερβολικά ευγενικός και υψώνει σπανίως τη φωνή του. Δεν έχει αυτό το άξεστο και τη χαλαρότητα των παλιών ισχυρών συντηρητικών. Στη ΝΔ με τις αντιμαχόμενες πτέρυγες τα πράγματα στην αρχή δεν ήταν τόσο εύκολα γι΄ αυτόν. Το πλεονέκτημά του όμως είναι ότι συνεχώς τον υποτιμούν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Deutsche Welle

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM