ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σήμερα αποφασίζει ο Αρειος Πάγος για την άδεια του Κουφοντίνα

Σήμερα αποφασίζει ο Αρειος Πάγος για την άδεια του Κουφοντίνα Facebook Twitter
0

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί σήμερα η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε περίπτωση που το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί εκ νέου στο δικαστήριο Βόλου, με άλλη σύνθεση.

Η Ξένη Δημητρίου την περασμένη Παρασκευή ζήτησε αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, που είχε αρνηθεί την άδεια στον Κουφοντίνα. 

Σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κυρίας Ξένης Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια που έχει ζητήσει.

Αν όμως αναιρεθεί το βούλευμα, τότε θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως για να κρίνει εκ νέου το αίτημα για τη χορήγηση της άδειας. Κατά πάγια πρακτική το Ποινικό Τμήμα, σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά τη συζήτηση αναιρέσεων επί βουλευμάτων, δεν εκδίδει αυθημερόν τις αποφάσεις-βουλεύματά του.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM