Κοτζιάς σε ομογενή στο Μόναχο - «Βούλωσέ το, χουντικέ, και άκου»

Κοτζιάς σε ομογενή στο Μόναχο - «Βούλωσέ το, χουντικέ, και άκου» Facebook Twitter
5

Έντονη διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ομογενείς, εκπροσώπους μακεδονικών σωματείων στο Μόναχο με τον πρώην υπουργό να εκτοξεύει χαρακτηρισμούς όπως «φασισταρία» και λέγοντας «Βούλωσέ το, χουντικέ, και άκου»

Ειδικότερα, ο καβγάς ανάμεσα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τους Έλληνες της Γερμανίας ξέσπασε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Μόναχο, που ήταν ομιλητής, με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κοτζιά, ομογενείς που παρακολουθούσαν την ομιλία εξέφραζαν τη διαφωνία τους, αποδοκιμάζοντας με συνθήματα τον Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Κοτζιάς αντέδρασε έντονα και απευθυνόμενος σε συγκεκριμένους παρευρισκόμενους τους αποκάλεσε «ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς». Ο πρώην υπουργός εξωτερικών μαινόμενος απάντησε σε έναν εκ των παριστάμενους που τον διέκοπτε συνεχώς χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, όπως «άκου, χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, εγώ δεν φοβήθηκα το Στρατοδικείο στα 17 μου, θα φοβηθώ εσένα;»

Η ένταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.

 

 Μετά το περιστατικό ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου προχώρησε σε ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος «Κατά το τέλος των ερωτήσεων και ειδικότερα στην ερώτηση σχετικά με τη μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων - ΠΟΣΠΜ και άλλων φορέων κατά του κ. Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον υπουργό να χάνει παντελώς την ψυχραιμία του, να αποκαλεί ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ και τελικά να διατάσσει την απομάκρυνσή τους από την αίθουσα. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απαξιωτικές για μία διάλεξη διαλόγου. Κάτω από απειλές, γιουχαρίσματα και σπρωξίματα από παρευρισκόμενους οπαδούς του Σύριζα τα μέλη του ΔΣ «πετάχτηκαν» με την κυριολεξία της λέξεως έξω από την αίθουσα.»

Κοτζιάς σε ομογενή στο Μόναχο - «Βούλωσέ το, χουντικέ, και άκου» Facebook Twitter
Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

Πολιτική / ΕΛΑΣ: Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Επιτροπές - Αυτά είναι τα 596 στελέχη

Οι Συντονιστικές Επιτροπές θα έχουν την ευθύνη, μεταξύ άλλων, της διοργάνωσης και στήριξης δράσεων σε τοπικό επίπεδο, την εγγραφή νέων μελών, καθώς και την προώθηση της οικονομικής καμπάνιας της ΕΛΑΣ
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΠΑ ΟΗΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Το μήνυμα προς τους επενδυτές και οι επαφές στη Silicon Valley

Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και οι δυνατότητες ενίσχυσης της διασύνδεσης της ελληνικής οικονομίας και του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας με αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας
THE LIFO TEAM
ΠΑΣΟΚ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ για Πλεύρη: «Ήταν συνιδρυτές σωματείου με τους κατηγορούμενους γιατρούς» στην υπόθεση Μαζωνάκη

Έντονη αντιπαράθεση έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, με επίκεντρο την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και των δύο κατηγορούμενων γιατρών
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ – Οι προτιμήσεις για την επόμενη κυβέρνηση

Σχεδόν ένας στους τρεις προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ στο 27,1%, βρίσκεται το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την ΕΛ.Α.Σ. και μικρότερα κόμματα της Αριστεράς
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Α ναι, ξέχασα ποιος όποιος δε δέχεται τις φασιστικές πολιτικές τους είναι ο ίδιος φαίστας, χουντικός κι ακροδεξιός. Πρέπει να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι ήταν η χούντα και να δει τι είναι η πολιτική που ασκούν τα τελευταία χρόνια.
Αναρωτιέμαι αν επιτρέπεται ένας άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή άδικο να μιλάει με τέτοιο τρόπο σε άλλους συνανθρώπους μας..