Πέθανε η Peggy Lipton, ηθοποιός του «Twin Peaks» και του «The Mod Squad»

Πέθανε η Peggy Lipton, ηθοποιός του «Twin Peaks» και του «The Mod Squad» Facebook Twitter
Η Peggy Lipton με την κόρη της Rashida Jones
0

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών η Peggy Lipton, σταρ της πρωτοποριακής τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1960 «The Mod Squad» και της σειράς «Twin Peaks». Η Lipton πέθανε από καρκίνο ενώ η οικογένειά της ανακοίνωσε πως στο πλευρό της είχε τις κόρες της Rashida και  Kidada Jones.

«Είμαστε συντετριμμένοι καθώς η αγαπημένη μας μητέρα απεβίωσε σήμερα από καρκίνο», ανέφεραν. «Έκανε το ταξίδι της ειρηνικά με τις κόρες της και τις ανιψιές της δίπλα της. Αισθανόμαστε τόσο τυχεροί για κάθε στιγμή που περάσαμε μαζί της», προσθέτει η ανακοίνωση τονίζοντας πως η Peggy «ήταν και θα να είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος, τόσο σε αυτόν τον κόσμο, όσο και πέρα από αυτόν».

Η Lipton υποδύθηκε μια αστυνομικό στο The Mod Squad, το οποίο προβλήθηκε στο ABC. Οι Los Angeles Times γράφουν ότι ήταν μία από τις πρώτες τολμηρές προσπάθειες της ποπ κουλτούρας να προσεγγίσει την αντι-κουλτούρα και μία από τις πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές που περιείχαν ένα διαφυλετικό καστ. Η Lipton ήταν υποψήφια για Emmy και κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα το 1971 για το ρόλο της στη σειρά η οποία πραγματεύτηκε ζητήματα όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ, τα ναρκωτικά και η ενδοοικογενειακή βία.

Πέθανε η Peggy Lipton, ηθοποιός του «Twin Peaks» και του «The Mod Squad» Facebook Twitter
H Peggy Lipton στο ρόλο της στο Twin Peaks

Ωστόσο η Lipton, που είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μοντέλο, αποσύρθηκε μετά την πρώτη της επιτυχία για να μεγαλώσει τις κόρες της. Η Lipton παντρεύτηκε τον παραγωγό Quincy Jones το 1974 και μαζί απέκτησαν δύο κόρες. Το ζευγάρι χώρισε το 1989.

Τη δεκαετία του 1990 έπαιξε το ρόλο της Νorma Jennings της ιδιοκτήτριας του Double R Diner, στην τηλεοπτική σειρά Twin Peaks του Ντέιβιντ Λιντς. Πρόσφατα είχε κάνει εμφανίσεις στα φιλμ "Claws" και "A Dog's Purpose" ενώ μετά την επιτυχία του Twin Peaks δοκίμασε να κάνει καριέρα και ως τραγουδίστρια με άλμπουμ το οποίο είχε για τίτλο το όνομά της. 25 χρόνια μετά το πρώτο Twin Peaks, η Lipton εμφανίστηκε και στην αναβίωση της σειράς το 2017.



Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM