Τους Αδελφούς Μουσουλμάνους βάζει στις «τρομοκρατικές οργανώσεις» ο Τραμπ

Τους Αδελφούς Μουσουλμάνους βάζει στις «τρομοκρατικές οργανώσεις» ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
2

Το ενδεχόμενο να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» τους Αδελφούς Μουσουλμάνους εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 


Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αποτελούν το «μαύρο πρόβατο» για τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

«Ο πρόεδρος συνομίλησε με την ομάδα των συμβούλων εθνικής ασφάλειας και με τους ηγέτες της περιοχής που συμμερίζονται την ανησυχία του και εξετάζεται» η πιθανότητα να συμπεριληφθεί η οργάνωση στη «μαύρη λίστα» των τρομοκρατικών οργανώσεων, είπε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο χαρακτηρισμός αυτός θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργάνωση διατηρεί δεσμούς με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Η αδελφότητα ιδρύθηκε το 1928 και είναι το παλαιότερο κίνημα του σουνιτικού ισλάμ.

Πριν από τρεις εβδομάδες ο Τραμπ συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον Σίσι, ο οποίος ανέτρεψε τον ισλαμιστή προκάτοχό του, τον Μοχάμεντ Μόρσι, το 2013 και τον επόμενο χρόνο εξελέγη πρόεδρος της Αιγύπτου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η πρωτοβουλία αυτή του προέδρου συναντά έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης και ιδίως από το Πεντάγωνο. Θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει νέα ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τελευταίος χαρακτηρίζει «πραξικοπηματία» τον νυν πρόεδρο της Αιγύπτου και συχνά παραλληλίζει την ανατροπή του Μόρσι με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Από το Κάιρο, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αντέδρασαν ανακοινώνοντας ότι θα συνεχίσουν το έργο τους βασιζόμενοι «στη μετριοπαθή και ειρηνική κρίση» τους, ανεξαρτήτως των ενεργειών στις οποίες σκοπεύει να προβεί η αμερικανική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / Reuters

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Πώς οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ μελετούν την επιστροφή στις πυρηνικές δοκιμές, ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την παγκόσμια ασφάλεια και τι σημαίνει αυτό για τον σύγχρονο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Διεθνή / Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Στη Λύβισσα της Τουρκίας ένα επταώροφο κτήριο κατέρρευσε αιφνιδίως, αφήνοντας πίσω του νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη οικογένειας, ερωτήματα για την ασφάλεια των κατασκευών, και μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπάρχει ούτε μία συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια με την οποία συνδέεται η μουσουλμανική αδελφότητα. Οι μόνες χώρες που την έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση είναι: 1. Η Ρωσία για τους δικούς της ιδιαίτερους λόγους (έχει σοβαρά προβλήματα τρομοκρατίας με τους Τσετσένους, και ταυτόχρονα κάποιοι μουσουλμάνοι Τσετσένοι αυτονομιστές πήραν στο παρελθόν χρηματοδότηση από τη μουσουλμανική αδελφότητα) και2. Η Σαουδική Αραβία και οι δορυφόροι της. Ο λόγος είναι ότι η μουσουλμανική αδελφότητα πιέζει προς την κατεύθυνση να γίνουν εκλογές σε όλα αυτά τα κράτη.Ο λόγος που ο Τραμπ σκέφεται να τους κηρύξει τρομοκράτες, σε αντίθεση με τη θέση πχ της Human Rights Watch και πολλών δυτικών κυβερνήσεων, είναι ότι αυτό είναι ο διακαής πόθος της Σαουδικής Αραβίας. Και οι δεσμοί Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να διαταραχθούν από ασήμαντες λεπτομέρειες όπως το ποια είναι η αλήθεια.
Και πολυ καλα θα κανει διοτι αυτο ακριβως ειναι, τρομοκρατες. Απλα θα προκαλεσει μινι σεισμο καθως και ο Ερντογκαν απο την ΜΑ προερχεται και πολλοι επιφανεις Αμερικανοι χρηματοδοτουν πολλες "αντιρατσιτικες" οργανωσεις στην Ευρωπη που διατηρουν πολυ στενους δεσμους με την ΜΑ