Λονδίνο: Έκτη μέρα αποκλεισμών δρόμων για το περιβάλλον - Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις

Λονδίνο: Έκτη μέρα αποκλεισμών δρόμων για το περιβάλλον - Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις Facebook Twitter
EPA
0

Για έκτη συνεχόμενη μέρα συνεχίστηκαν οι αποκλεισμοί δρόμων στο Λονδίνο, με τις συλλήψεις διαδηλωτών να ξεπερνούν τις 700 από τη Δευτέρα.

Η οργάνωση Extinction Rebellion πραγματοποίησε σήμερα στο Λονδίνο για έκτη συνεχή ημέρα αποκλεισμούς δρόμων με αίτημα την κήρυξη «κλιματικής και οικολογικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης» δείχνοντας την αποφασιστικότητά της παρά τις 700 και πλέον συλλήψεις ακτιβιστών της που έχουν γίνει από τη Δευτέρα.

Λονδίνο: Έκτη μέρα αποκλεισμών δρόμων για το περιβάλλον - Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις Facebook Twitter
EPA

Αυτό το δίκτυο ακτιβιστών, που γεννήθηκε στη Βρετανία, απέκλεισε την κυκλοφορία στη Waterloo Bridge, στην καρδιά του Λονδίνου.

Τρία ακόμη ιδιαίτερα πολυσύχναστα μέρη (Parliament Square, Oxford Circus και Marble Arch) ήταν επίσης αποκλεισμένα «λόγω της παρουσίας διαδηλωτών», ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου (TfL).

Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter, η Extinction Rebellion αποδοκίμασε τη συντηρητική πρωθυπουργό Τερέζα Μέι: «Ξέρουμε ότι δεν κάνετε αρκετά για το κλίμα. Ξέρετε ότι δεν κάνετε αρκετά. Λοιπόν, ας μιλήσουμε για το κλίμα».

Λονδίνο: Έκτη μέρα αποκλεισμών δρόμων για το περιβάλλον - Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις Facebook Twitter
EPA

Για να δώσει ρυθμό στη δράση του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα των Καθολικών, το κίνημα οργάνωσε πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε σημεία όπου έχει κάνει καταλήψεις: γιόγκα, συνεδρίες μασάζ, ομιλίες, συναυλίες.

Οι δράσεις της οργάνωσης οδήγησαν «έως τις 10:00 π.μ. σε περισσότερες από 718 συλλήψεις από τις αρχές της εβδομάδας, και σε 28 άτομα ασκήθηκε δίωξη», ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

Λονδίνο: Έκτη μέρα αποκλεισμών δρόμων για το περιβάλλον - Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις Facebook Twitter
EPA

Ο αριθμός των συλλήψεων θέτει ένα πρόβλημα επιμελητείας, ως προς τον χώρο κράτησης, ενώ εκτρέπει τους αστυνομικούς από τις αποστολές τους, ανακοίνωσε η Met (Μητροπολιτική Αστυνομία).

Η Σκότλαντ Γιαρντ υπογράμμισε επίσης ένα ασυνήθιστο γεγονός: «τη βούληση των διαδηλωτών να συλληφθούν και την απουσία αντίστασης στις συλλήψεις», μια στάση που δείχνει τον επιχειρησιακό τρόπο του κινήματος που κηρύσσει μη βίαιη πολιτική ανυπακοή.

Λονδίνο: Έκτη μέρα αποκλεισμών δρόμων για το περιβάλλον - Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις Facebook Twitter
EPA

Η Extinction Rebellion, της οποίας το δίκτυο έγινε διεθνές, έχει τρία αιτήματα στη Βρετανία: την κήρυξη κλιματικής και οικολογικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την επεξεργασία ενός σχεδίου δράσης για να «μειωθούν στο 0» οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2025 και να σταματήσει αυτό που αποκαλεί «παγκόσμια κλιματική κρίση» και η σύσταση μιας «συνέλευσης πολιτών» που θα υποστηρίζεται από επιστημονικές απόψεις και θα αποφασίζει για θέματα του κλίματος.

Λονδίνο: Έκτη μέρα αποκλεισμών δρόμων για το περιβάλλον - Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις Facebook Twitter
EPA

Η αστυνομία επανέλαβε ότι οι διαμαρτυρίες μπορούν να συνεχιστούν μόνο στη Marble Arch αλλά δεν ανακοίνωσε πώς θα απομακρύνει τους εκατοντάδες διαδηλωτές από τα άλλα σημεία.

Χθες, Παρασκευή η βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Έμα Τόμσον ενώθηκε με τους ακτιβιστές στην Oxford Circus, στην καρδιά μιας από τις πιο δημοφιλείς εμπορικές συνοικίες του Λονδίνου, για να διαβάσει ποίηση αφιερωμένη στα αγαθά της Γης.

Λονδίνο: Έκτη μέρα αποκλεισμών δρόμων για το περιβάλλον - Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις Facebook Twitter
EPA

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP-dpa-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM