Ιταλία: Συνελήφθη τουρίστρια στην Πομπηία που προσπάθησε να κλέψει κομμάτι από διάσημο μωσαϊκό

Ιταλία: Συνελήφθη τουρίστρια στην Πομπηία που προσπάθησε να κλέψει κομμάτι από διάσημο μωσαϊκό Facebook Twitter
0

H ιταλική αστυνομία συνέλαβε μία Βρετανίδα τουρίστρια την οποία υποπτεύεται πως ήθελε να αφαιρέσει κομμάτια από ρωμαϊκό μωσαϊκό στην Πομπηία.

Τα ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως εντοπίστηκε να αφαιρεί πλακίδια από ένα μωσαϊκό πάτωμα στο διάσημο «σπίτι της Άγκυρας». 

Βρισκόταν στο μνημείο με τον πατέρα της και την αδερφή της.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του χώρου, η ζημιά που προκάλεσε υπολογίζεται στα 2.600 ευρώ. 

Η γυναίκα είναι 20 χρονών. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατάφερε να περάσει τον  περιφραγμένο χώρο γύρω από το ψηφιδωτό .

Πέρυσι, η αστυνομία είχε συλλάβει δύο Γάλλους τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπήιας επειδή έκλεψαν κομμάτια μαρμάρου και πήλινα αντικείμενα. 

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2016, όταν συνελήφθη ένας Αμερικανός τουρίστας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Παγκόσμια ανησυχία μετά το χτύπημα ΗΠΑ σε Ιράν - Διεθνείς αντιδράσεις

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτήρισε τα αμερικανικά πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν «επικίνδυνη κλιμάκωση σε μια περιοχή που βρίσκεται ήδη στην κόψη του ξυραφιού»
LIFO NEWSROOM
Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM