Διαβατά: Φήμη πως ανοίγουν τα σύνορα ξεκίνησε τα επεισόδια με τους πρόσφυγες

Διαβατά: Φήμη πως ανοίγουν τα σύνορα ξεκίνησε τα επεισόδια με τους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Μια φήμη πως τα σύνορα ανοίγουν πυροδότησε τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών στα Διαβατά χθες ενώ εκφράζονται φόβοι πως το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και σήμερα.

Μέχρι αργά τη νύχτα εκατοντάδες πρόσφυγες παρέμεναν έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, στο σημείο παραμένουν, οικογένειες και μεμονωμένοι, οι περισσότεροι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι διέμεναν σε δομές φιλοξενίας, διαμερίσματα, ή ξενοδοχεία.

Τόνισε, δε, ότι εξακολουθούν να επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, παρόλο που το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους προειδοποίησε για τους κινδύνους του εγχειρήματος.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τη δομή φιλοξενίας. Πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο αρκετές ώρες νωρίτερα, επιχείρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ακολούθησε σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή, η ένταση εκτονώθηκε, ενώ έξω από τη δομή φιλοξενίας παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβατά: Φήμη πως ανοίγουν τα σύνορα ξεκίνησε τα επεισόδια με τους πρόσφυγες Facebook Twitter

Φόβοι για την κατάσταση σήμερα

Η ανησυχία για επανάληψη των επεισοδίων εντείνεται σήμερα καθώς οι πρόσφυγες καλούνται σε πορεία προς την Ειδομένη, από ψευδείς αναρτήσεις σύμφωνα με τις οποίες «εάν ασκηθούν πιέσεις θα ανοίξουν τα σύνορα, αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το «Καραβάνι της Ελπίδας» φέρεται να ευθύνεται για επίμαχη ανάρτηση, που προκάλεσε τη συγκέντρωση  και κατά συνέπεια τις συμπλοκές κατά τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, σημειώθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητο, ενώ προσήχθησαν τουλάχιστον τρία άτομα.

Διαβατά: Φήμη πως ανοίγουν τα σύνορα ξεκίνησε τα επεισόδια με τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουσίες σε αυγά: Πιο ασφαλή εκείνα από «το κοτέτσι της γειτόνισσας» ή από το εμπόριο;

Ελλάδα / Ουσίες σε ελληνικά αυγά: Πιο ασφαλή εκείνα από «το κοτέτσι της γειτόνισσας» ή του εμπορίου;

Το δίλημμα στους καταναλωτές μετά την έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ΕΚΠΑ - Τι απαντά ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Ελλάδα / Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, ο τότε προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Ελευσίνας και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής
LIFO NEWSROOM