Αποστολάκης: Προτεραιότητα η μείωση της έντασης με την Τουρκία

Αποστολάκης: Προτεραιότητα η μείωση της έντασης με την Τουρκία Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
1

Την πρώτη του συνέντευξη ως υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, χαρακτηρίζοντας «προτεραιότητα» την μείωση της έντασης με την Τουρκία.

Ο κ. Αποστολάκης σημειώνει στην Καθημερινή πως η εφαρμογή του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία αχρείαστων τριβών, σε συχνή βάση, που μπορεί να οδηγήσουν και σε πιθανό ατύχημα με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.

Σχετικά με την τουρκική Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» σημειώνει ότι πρόκειται για συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα των Τούρκων, επισημαίνοντας ωστόσο πως η Αθήνα παρακολουθεί το θέμα.

Ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει προ διμήνου περί ισοπέδωσης βραχονησίδας σε περίπτωση που πατήσουν σε αυτή οι Τούρκοι, τόνισε πως επρόκειτο για αυτονόητη απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM