Το Facebook μπλόκαρε καλλιτέχνη για «προκλητικούς πίνακες»- Ανάμεσά τους και ένας «LGBT Χριστός»

Το Facebook μπλόκαρε καλλιτέχνη για «προκλητικούς πίνακες»- Ανάμεσά τους και ένας «LGBT Χριστός» Facebook Twitter
1

Το Facebook μπλόκαρε τον λογαριασμό του Ιταλού καλλιτέχνη Τζουζέπε Βενετσιάνο επειδή περιείχε «προκλητικούς πίνακες», ανάμεσά τους και κάποιον που απεικονίζει έναν «LGBT Χριστό». 

To Facebook λογόκρινε τις εικόνες από την έκθεση του Τζουζέπε Βενετσιάνο, μεταξύ των οποίων και ο πίνακας ενός Χριστού ΛΟΑΤΚΙ, που φορά λεοπάρ εσώρουχο και που ο ίδιος ο καλλιτέχνης δηλώνει πως «μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένας Χριστός ομοφυλόφιλος».

Την είδηση μεταφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής ίσων ευκαιριών της Καράρας Αλεσάντρο Μπαντόνι, ο οποίος είχε δημοσιεύσει στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες από την έκθεση «Storytelling» του Βενετσιάνο, η οποία εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στο Παλάτσο Ντουκάλε της Μάσα και θα διαρκέσει έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε το τυπικό μήνυμά της «για ένα περιεχόμενο που ενδεχομένως δεν σέβεται τα πρότυπα της κοινότητάς μας» και «μπλόκαρε» το προφίλ του Μπαντόνι για 23 ώρες.

Παράλληλα, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα αίτημα στον δήμαρχο της πόλης Φραντσέσκο Περσιάνι για το «κατέβασμα της βλάσφημης έκθεσης». «Είναι μία προσβολή στον Χριστό και σε όλους τους πιστούς, είναι βλασφημία, είναι σπίλωση της θρησκείας και του αισθήματος εκατομμυρίων ανθρώπων», τονίζεται στο κείμενο της πρωτοβουλίας ενάντια στην έκθεση.

Ο καλλιτέχνης δηλώνει πως περίμενε αντιδράσεις, τις οποίες σπεύδει να απορρίψει: «Λυπούμαι που κάποιος αισθάνθηκε προσβεβλημένος, αλλά στόχος της τέχνης είναι να ταρακουνήσει τις συνειδήσεις», υποστηρίζει ο Βενετσιάνο.

«Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για να σώσει τους πάντες, λευκούς και μαύρους, πόρνες και ομοφυλόφιλους και ο ίδιος ουδέποτε σκανδαλίσθηκε. Θα ήθελα ο πίνακας αυτός να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τη φωνή του Ευαγγελίου, που επιτάσσει: αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν».

Όσον αφορά το διαδικτυακό αίτημα εναντίον της έκθεσής του, ο καλλιτέχνης δηλώνει: «Η δουλειά μου θίγει κοινωνικά θέματα, όπως η πολιτική, η θρησκεία, το σεξ και μπορεί να συμβεί στον καθένα να απεχθάνεται αυτό που κάνω, αλλά θέλω να γίνει σαφές πως στη δουλειά μου δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προκαλέσω επίτηδες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο, σύμφωνα με έρευνα

Τech & Science / Αμφίπολη: «Ο Τύμβος Καστά είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο», υποστηρίζει ερευνητής

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη ευθυγραμμίζεται με το ηλιακό φως του χειμερινού ηλιοστασίου, υποδηλώνοντας τελετουργική χρήση και πιθανή σύνδεση με τον Ηφαιστίωνα ή τον Μέγα Αλέξανδρο, σύμφωνα με μελέτη στο Nexus Network Journal
LIFO NEWSROOM
«Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Τech & Science / «Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Η μουσική, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την ταινία «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, θα φτάσει στη Σελήνη σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο
LIFO NEWSROOM
Καρκίνος του δέρματος: Πού εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες και γυναίκες – Σημαντική αύξηση κρουσμάτων φέτος

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Πού εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες και γυναίκες – Σημαντική αύξηση κρουσμάτων φέτος

Νέα έρευνα δείχνει ότι το μελάνωμα εμφανίζεται συχνότερα στον κορμό των ανδρών και στα κάτω άκρα των γυναικών -Τα περιστατικά αυξάνονται, με προβλέψεις για 21.300 νέα κρούσματα φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μιας και θέλεις φίλε μου Ιταλέ καλλιτέχνη να ταρακουνήσεις τις συνειδήσεις, άντε, βάλε μπρος και ζωγράφισε τον Γκαριμπάλντι με παρδαλό βρακάκι. Πιάνει το χέρι σου, δεν θα είναι δύσκολο.Κι αν δεν σου κάψουν την έκθεση ζωγραφικής οι ταρακουνημένοι συμπατριώτες σου, μαζί με το σπίτι σου και εσένα τον ίδιο μετά, εγώ θα σου κάνω δώρο παρόμοια βρακιά εφ' όρου ζωής. Μόνο πες μου το νούμερο που φοράς.