Ιερείς με καλόγριες σκλάβες του σεξ - Η αποκάλυψη του Πάπα

Ιερείς με καλόγριες σκλάβες του σεξ - Η αποκάλυψη του Πάπα Facebook Twitter
2

Ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχθηκε ότι ιερείς έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά καλόγριες και σε κάποιες περιπτώσεις τις είχαν ως σεξουαλικές σκλάβες.

Κάνοντας τη σοκαριστική αποκάλυψη, ανέφερε ότι ο προκάτοχός του, ο Πάπας Βενέδικτος, αναγκάστηκε να κλείσει μια ολόκληρη εκκλησία στην οποία οι ιερείς κακοποιούσαν τις καλόγριες.

Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας αναγνώρισε τη σεξουαλική κακοποίηση των μοναχών από τον κλήρο.

Ο Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πώς έχει τη θέληση, αλλά ότι η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται.


Οι σχετικές αποκαλύψεις έγιναν την Τρίτη σε δημοσιογράφους ενώ ο Πάπας βρισκόταν σε περιοδεία στη Μέση Ανατολή.

Παραδέχθηκε ότι ιερείς και επίσκοποι είχαν εκμεταλλευτεί και κακοποιήσει τις μοναχές, αλλά δήλωσε ότι η Εκκλησία γνώριζε το θέμα.

«Ο Πάπας Βενέδικτος είχε το θάρρος να διαλύσει μια εκκλησία στην οποία η κατάσταση είχε φτάσει σε σημείο σεξουαλικής δουλείας, από τους κληρικούς ή τον επικεφαλής», είπε μεταξύ άλλων.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Βατικανού ανέφερε αργότερα στο CBS News ότι η εν λόγω εκκλησία είχε έδρα στη Γαλλία.

Ο Πάπας δήλωσε ότι η σεξουαλική κακοποίηση των μοναχών είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει προκύψει κυρίως σε νέες εκκλησίες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η παγκόσμια οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας για τις μοναχές καταδίκασε την «κουλτούρα της σιωπής και της μυστικότητας» που εμπόδισε τα θύματα να μιλήσουν και την εκκλησία που δεν έλαβε μέτρα για τη στήριξή τους.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χρειάζεται όλοι να καταλάβομε ότι είναι απαραίτητη η αναγνώριση του δικαιώματος στην σεξουαλική ζωή του κλήρου και το δικαίωμα γάμου σε όλες τις βαθμίδες.Μόνο αυτά μπορούν κάπως να μειώσουν τα φαινόμενα κακομεταχείρισης και να φέρουν κάποια σχετική ισορροπία.
Ότι δηλαδή, αν είχαν μια παπαδιά να "ξεσπάνε" δε θα συνέβαιναν αυτά. Πρέπει να καταλάβετε πως το άτομο που κακοποιεί σεξουαλικά δεν είναι σεξουαλικα στερημένο. Είναι απλά εγκληματίας.