Πέθανε ο Malcom McLaren

Πέθανε ο Malcom McLaren Facebook Twitter
0

Ο αυτοαποκαλούμενος εφευρέτης του punk, πρώην μάνατζερ των Sex Pistols έχασε χθες το πρωί τη μάχη του με το καρκίνο σε ηλικία 64 ετών. Γεννημένος στο Λονδίνο και έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα σε διάφορες σχολές τέχνης (τις μισές τις είχε παρατήσει, από τις άλλες μισές είχε αποβληθεί) ο McLaren άνοιξε με τη Vivienne Westwood τη μπουτίκ Let It Rock το 1971. Μαζί με τη σχεδιάστρια και μετέπειτα σύντροφό του δημιουργούσαν τολμηρά κομμάτια που έκαναν θραύση. Στη συνέχεια το μαγαζί πήρε το λιτό και εύγλωττο όνομα SEX και ο McLaren ανέλαβε το μανατζάρισμα των New York Dolls. Το 1975 έφερε κοντά τα…ταλαντούχα μπουμπούκια που συνέθεσαν τους Sex Pistols και η συνέχεια είναι γνωστή: πρόκληση, επικοινωνιακά τρικ και άφθονη επιχειρηματική ευφυΐα. Μέτα τη διάλυση των Sex Pistols συνέχισε να εργάζεται στη μουσική βιομηχανία ως μάνατζερ αλλά και με δικά του project.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM