Man on the Moon

Man on the Moon Facebook Twitter
0

Η Σοβιετική Ένωση είχε ήδη προσσεληνώσει το πρώτο διαστημικό σκάφος το 1959, αλλά ο αμερικανός Neil Armstrong της NASA, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε  στην επιφάνεια της Σελήνης στις 4:18 μμ της 20ης  Ιουλίου του 1969.

The Eagle has landed ήταν η πρώτη –εμβληματική- φράση που ακούστηκε από τα χείλη του Neil Armstrong και ανακοίνωνε σε ολόκληρη την αδημονούσα ανθρωπότητα την επιτυχή προσσελήνωση, λίγο μετά την απόσπαση του οχήματος Eagle από το Apollo 11.

Εξίμισι ώρες μετά, όταν ο ίδιος άνθρωπος πάτησε την αμμώδη επιφάνεια της σελήνης, είπε  το εξίσου βαρυσήμαντο «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα». Λίγο μετά ο συνταξιδιώτης του, Buzz Aldrin θα γινόταν ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε ποτέ στο Φεγγάρι.

Έκτοτε αρκετοί ακόμα αστροναύτες περπάτησαν στη Σελήνη με τελευταίο τον Eugene Cernan στις 14 Δεκεμβρίου του 1972.

Είναι αξιοσημείωτο  πως ο Neil Armstrong, αποφεύγει συστηματικά και επίμονα τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, απορρίπτοντας ακόμα και προτάσεις εκατομμυρίων δολαρίων για μια τηλεοπτική εμφάνιση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ ΟΧΘΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ

Διεθνή / Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε «μέτρα» κατά των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Ο Εντ Μίλιμπαντ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί βρετανικές εταιρείες να «χρηματοδοτούν, να κατασκευάζουν ή να διαφημίζουν» νέους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΟΥΣ ΜΠΟΡΓΚ ΧΟΙΜΠΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ

Διεθνή / Νορβηγία: Ο καταδικασμένος για βιασμούς γιος της βασίλισσας θα παραστεί στην κηδεία του Χάραλντ

Είχε ήδη λάβει ειδική άδεια για να επισκεφθεί τον Χάραλντ στο νοσοκομείο πριν από τον θάνατό του, ενώ του επετράπη να συμμετάσχει και στην πομπή της Δευτέρας
THE LIFO TEAM