Man on the Moon

Man on the Moon Facebook Twitter
0

Η Σοβιετική Ένωση είχε ήδη προσσεληνώσει το πρώτο διαστημικό σκάφος το 1959, αλλά ο αμερικανός Neil Armstrong της NASA, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε  στην επιφάνεια της Σελήνης στις 4:18 μμ της 20ης  Ιουλίου του 1969.

The Eagle has landed ήταν η πρώτη –εμβληματική- φράση που ακούστηκε από τα χείλη του Neil Armstrong και ανακοίνωνε σε ολόκληρη την αδημονούσα ανθρωπότητα την επιτυχή προσσελήνωση, λίγο μετά την απόσπαση του οχήματος Eagle από το Apollo 11.

Εξίμισι ώρες μετά, όταν ο ίδιος άνθρωπος πάτησε την αμμώδη επιφάνεια της σελήνης, είπε  το εξίσου βαρυσήμαντο «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα». Λίγο μετά ο συνταξιδιώτης του, Buzz Aldrin θα γινόταν ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε ποτέ στο Φεγγάρι.

Έκτοτε αρκετοί ακόμα αστροναύτες περπάτησαν στη Σελήνη με τελευταίο τον Eugene Cernan στις 14 Δεκεμβρίου του 1972.

Είναι αξιοσημείωτο  πως ο Neil Armstrong, αποφεύγει συστηματικά και επίμονα τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, απορρίπτοντας ακόμα και προτάσεις εκατομμυρίων δολαρίων για μια τηλεοπτική εμφάνιση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Γαλλία: «Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τα επεισόδια

Ο Λεκορνί ανέφερε επίσης ότι σχεδόν 200 ερευνητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Παρισιού θα αναλύσουν το φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ύποπτοι στην περιοχή της πρωτεύουσας
THE LIFO TEAM
ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Γαλλία: Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για το βράδυ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιβληθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο, ωστόσο τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας φαίνεται να είναι καταλληλότερα», δήλωσε ο Σεμπαστιάν Λεκορνί
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών - Φοιτητικοί αποκλεισμοί και απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Μασσαλία

Ένας 17χρονος έχασε το χέρι του και μία συνομήλική του την όραση από το ένα μάτι - Φοιτητές της École du Louvre απέκλεισαν την πρόσβαση στο μουσείο του Λούβρου
THE LIFO TEAM
Το πρόσωπο του κακού: Η αμύθητη περιουσία του Ίλον Μασκ και το κόστος της πολιτικής του ισχύος

Διεθνή / Το πρόσωπο του κακού: Η αμύθητη περιουσία του Ίλον Μασκ και το κόστος της πολιτικής του ισχύος

Από τις περικοπές στη USAID, που σύμφωνα με επιστημονική μελέτη ενδέχεται να κοστίσουν εκατομμύρια ζωές, μέχρι την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ακροδεξιά, πληθαίνουν οι καταγγελίες για το ανθρώπινο κόστος της πολιτικής επιρροής του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.
THE LIFO TEAM