Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Το Budoo είναι ένα μοντέρνο cocktail restaurant που βρίσκεται στη Λέκκα, στο αίθριο στενό, με την αύρα περασμένων δεκαετιών να συνταιριάζεται όμορφα με τις εξωτικές πινελιές της διακόσμησης και τον απαλό φωτισμό.
0


Την εξωτική πινελιά του βάζει στο κέντρο της Αθήνας το ολοκαίνουργιο thai εστιατόριο Budoo, ενισχύοντας το γευστικό τοπίο της πόλης με την ταϊλανδέζικη κουζίνα, που, όπως όλα δείχνουν, το πλήθος των οπαδών της αυξάνεται. Το Budoo είναι ένα μοντέρνο cocktail restaurant που βρίσκεται στη Λέκκα, στο αίθριο στενό, με την αύρα περασμένων δεκαετιών να συνταιριάζεται όμορφα με τις εξωτικές πινελιές της διακόσμησης και τον απαλό φωτισμό. Έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό, δικό του σύμπαν. Η καλόγουστη, πληθωρική μπάρα ενισχύεται από εντυπωσιακή ραφιέρα από ξύλο όπου φιγουράρουν οι φιάλες με τα ποτά. Πίσω από την μπάρα ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ «που συνδυάζουν τα αρώματα Ανατολής και Δύσης» λέει και εξηγεί: «Προσθέτω ανατολίτικες πινελιές όπως σουμάκ, κανέλα σε κλασικά κοκτέιλ». Εκτός καταλόγου, ο Αλέξανδρος ετοιμάζει καθημερινά και ένα πρωτότυπο κοκτέιλ με σπιτικά σιρόπια, βότανα και εξωτικά φρούτα. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ Small8 στο Παγκράτι, Μίλτος Επιθυμιάδης, έστησε με κέφι αυτόν το χώρο, στεγάζοντας «τη μεγάλη μου αγάπη για την ταϊλανδέζικη κουζίνα».

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Σούπα Τom yum goong

Το μενού προσφέρει λαχταριστές αυθεντικές προτάσεις που δημιουργεί με τέχνη και γνώση η Ταϊλανδή σεφ Κανίτα. Σε εντυπωσιακή φλιτζάνα σερβίρεται η σούπα Τom yum goong (€9) με γαρίδες, λεμονόχορτο, μανιτάρια, galangal –μια ρίζα που χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Ταϊλάνδης με πικάντικη γεύση–, χυμό λεμονιού και κόλιαντρο. Βαθιά και πλούσια γεύση αποκαλύπτει σε κάθε κουταλιά, με το ξινό και το πικάντικο να ισορροπούν μαγικά. Ακολούθησαν τα φρέσκα ρολά (€8): στο αραχνοΰφαντο φύλλο ρυζιού τυλίγονται μαστόρικα στικς αγγουριού, καρότου, με τζίντζερ, γαρίδες, καβούρι, ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκια και κόλιαντρο. Δροσερή γεύση που προετοιμάζει την υποδοχή του πιάτου Pad Thai goone (€12) που είναι noodles ρυζιού με λαχανικά, ζουμερές γαρίδες και tamarind σος. Ένα υπέροχο παιχνίδι γεύσεων, υφών και αρωμάτων ξεδιπλώνεται σε κάθε μπουκιά, αφήνοντας πικάντικη επίγευση. Τα τσοπ-στικς παίρνουν φωτιά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Yellow curry shrimps (€13) με κίτρινο κάρι και γαρίδες – ευωδιαστό και πληθωρικό. Το καλό χέρι της σεφ αποδεικνύεται και στο υπέροχο πιάτο Sweet and sour fish (€19), που την τσιπούρα αγκαλιάζει πυκνή κι ευωδιαστή γλυκόξινη σάλτσα με αρώματα λέμονγκρας και φύλλα καφίρ. Το σίγουρο είναι πως στο Budoo θα περάσεις όμορφα.

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Pad Thai goone που είναι noodles ρυζιού με λαχανικά, ζουμερές γαρίδες και tamarind σος.
Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Πίσω από την μπάρα ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ...

☛ Budoo Urban Thai, Λέκκα 14, 210 3313845

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ