Μήνυση σε βάρος ιατροδικαστή φέρεται να κατέθεσε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη

Μήνυση σε βάρος ιατροδικαστή φέρεται να κατέθεσε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη Facebook Twitter
0

Μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη φέρεται να έχει υποβάλει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». 

Ο κ. Κούβαρης είχε υπογράψει την ιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχουν λάβει υπόψη οι εισαγγελείς για το μοιραίο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πλαίσιο των ερευνών έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Κύπριοι πραγματογνώμονες Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής. 

Υπενθυμίζεται πως, κατά την έκθεση του κ. Κούβαρη, τη στιγμή του δυστυχήματος οδηγούσε το αυτοκίνητο ο ίδιος ο Παντελίδης.

Όπως μάλιστα τονίζεται στην σχετική πραγματογνωμοσύνη, εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης ήταν αναμενόμενο όλοι οι επιβάτες να βρεθούν στην δεξιά πλευρά του οχήματος επειδή δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. 

Όταν η σιδερένια δοκός χτύπησε τον τραγουδιστή, εκείνος βρισκόταν με την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος, παράλληλα με αυτή.

«Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. 

Μάλιστα ο ειδικός ενισχύει την υπόθεσή του με παράλληλη ανάλυση των τραυμάτων της γυναίκας που καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

«Ο δεξιά καθήμενος θα χτυπήσει με το δεξιό του ώμο την πόρτα του συνοδηγού, όπως ακριβώς έκανε η Ε.Κ η οποία έχει υποστεί, απολύτως συμβατά με τα ανωτέρω, κάταγμα του άνω άκρου του δεξιού βραχιόνιου οστού. Εχει υποστεί δε μόνο το συγκεκριμένο κάταγμα του δεξιού ώμου, διότι διένυσε πολύ μικρή διαδρομή, ακριβώς επειδή καθόταν στη δεξιά θέση του συνοδηγού, απείχε δηλαδή από τη δεξιά πόρτα περίπου 20 εκατοστά μόνο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα

Ελλάδα / Φωτιά τώρα στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης

«Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς ο αέρας σπρώχνει με ταχύτητα τις φλόγες με κατεύθυνση προς τη Ροδιά Τυρνάβου», μεταδίδει τοπικό μέσο ενημέρωσης
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: «Ανεβαίναμε και εμείς στο παιχνίδι» - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη

Όσα ισχυρίστηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του, ο χειριστής του παιχνιδιού «crazy dance» και ο μηχανικός που ανέλαβε τον έλεγχό του
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ελλάδα / Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μαζική έξοδος των εκδρομέων - Κίνηση σε λιμάνια, έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ

Την τιμητική τους έχουν φέτος και τα τρία μέγαλα λιμάνια της Αττικής, καθώς και οι δύο σταθμοί ΚΤΕΛ με την κίνηση φέτος να παρουσιάζει αύξηση 5% σε σύγκριση με πέρυσι
THE LIFO TEAM