Ο συγγραφέας του Game of Thrones προειδοποιεί: η τηλεόραση μπορεί να σκοτώσει κάποιους χαρακτήρες

Ο συγγραφέας του Game of Thrones προειδοποιεί: η τηλεόραση μπορεί να σκοτώσει κάποιους χαρακτήρες Facebook Twitter
5

Για όσους παρακολουθούν τη σειρά έχοντας διαβάσει τα βιβλία, μια δήλωση του συγγραφέα μπορεί να τους απογοητεύσει: ο συγγραφέας δήλωσε ότι κάποιοι χαρακτήρες που επιβιώνουν στα βιβλία, θα πεθάνουν στην οθόνη της τηλεόρασης.

Ο George R.R. Martin έκανε αυτή την αποκάλυψη στα βραβεία της Ένωσης Σεναριογράφων που έγινε το Σάββατο. «Να είσαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Μάρτιν συμπληρώνοντας ότι οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς «είναι πιο πολεμοχαρείς από εμένα».

Ο πέμπτος κύκλος της σειράς ξεκινάει στις 12 Απριλίου και το HBO έχει ήδη παραγγείλει και τον έκτο. Τώρα ο Μάρτιν γράφει το προτελευταίο βιβλίο με τίτλο the Winds of Winter και θα ολοκληρώσει το ταξίδι με το The Dream of Spring. Τα δύο αυτά βιβλία θα αποτελούνται από 3.000 σελίδες.


Για το μέλλον ο Μάρτιν δήλωσε τα εξής:

«Δεν ξέρουμε πόσους ακόμα κύκλους θα έχει η σειρά. Αυτός είναι ο πέμπτος, και το κανάλι παρήγγειλε τον έκτο. Αν θα έχουμε έβδομο ή όγδοο, κανείς δεν ξέρει. Ανανεώνουν μόνο έναν ή δύο κάθε φορά. Όταν τελειώσουμε τον έκτο, θα μάθουμε για τη συνέχεια. Εξαρτάται. Η τηλεόραση είναι ένα πολύ ρευστό μέσο. Είναι η πιο δημοφιλής σειρά της τηλεόρασης, αλλά θα είναι μετά από δύο χρόνια; Οι πετυχημένες σειρές έρχονται και φεύγουν και η τηλεόραση αλλάζει, και το έχω ξαναζήσει αυτό. Σίγουρα ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την ιστορία. Αλλά ό,τι και να συμβεί με τη σειρά εγώ θα τελειώσω τα βιβλία. Κάθε ένα από αυτά έχει 1500 σελίδες και έχουν αρκετό υλικό για αρκετούς κύκλους στην τηλεόραση. Πόσους; Αυτό εξαρτάται από τους σεναριογράφους.»

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 60 Minutes σε κρίση: Κίμελ, Μάντοου και Κούρικ αντιδρούν στην απόλυση του Σκοτ Πέλι

TV & Media / Το 60 Minutes σε κρίση: Κίμελ, Μάντοου και Κούρικ αντιδρούν στην απόλυση του Σκοτ Πέλι

Η απομάκρυνση του βετεράνου δημοσιογράφου από το ιστορικό 60 Minutes άνοιξε νέα κρίση στο CBS, με γνωστά πρόσωπα της αμερικανικής τηλεόρασης να μιλούν για απειλή στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν και η Κίκι Πάλμερ αστειεύτηκαν για τα δικαιώματα των αντρών: «Πρώτα τους κόβουμε το Viagra»

TV & Media / Η Σάρον Στόουν και η Κίκι Πάλμερ αστειεύτηκαν για τα δικαιώματα των αντρών: «Πρώτα τους κόβουμε το Viagra»

Στο Actors on Actors του Variety, η Σάρον Στόουν και η Κίκι Πάλμερ μετέτρεψαν μια celebrity συζήτηση σε απολαυστικό μάθημα για τη φήμη, τη μητρότητα, το Euphoria στα σχολεία και το Viagra ως φεμινιστική ατάκα.
THE LIFO TEAM
Ο Σκοτ Πέλι απολύθηκε από το 60 Minutes αφού κατηγόρησε τη νέα διοίκηση ότι «σκοτώνει» την εκπομπή

TV & Media / Ο Σκοτ Πέλι απολύθηκε από το 60 Minutes αφού κατηγόρησε τη νέα διοίκηση ότι «σκοτώνει» την εκπομπή

Η απόλυση του βετεράνου δημοσιογράφου δεν είναι απλώς ακόμη μία αποχώρηση από το CBS. Είναι το πιο δραματικό επεισόδιο στη σύγκρουση για το μέλλον του 60 Minutes, της ιστορικής εκπομπής που η νέα διοίκηση θέλει να οδηγήσει στη «ψηφιακή εποχή»
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

TV & Media / Καπουτζίδης: «Ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού εάν ανοίξει την τηλεόραση θα ακούσει φρικαλεότητες για τους γονείς του»

«Κάλεσα σε μια σύσκεψη, με zoom, τους ανθρώπους από τον ΑΝΤ1 και τους ευχαριστώ γιατί πραγματικά με άκουσαν και κατάλαβαν τι ήθελα να πω» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης για την ερωτική σκηνή των δύο ανδρών, που προβλήθηκε στις «Σέρρες»
THE LIFO TEAM
Η Τίνα Φέι δεν θα πήγαινε ποτέ διακοπές μόνο με straight ζευγάρια

TV & Media / «Δεν θα πήγαινα ποτέ διακοπές μόνο με στρέιτ ζευγάρια»: Η Τίνα Φέι για το The Four Seasons

Με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του The Four Seasons στο Netflix, η Τίνα Φέι μιλά για το γκέι ζευγάρι της σειράς, την επιλεγμένη οικογένεια και το γιατί θα της φαινόταν ψεύτικη μια παρέα διακοπών μόνο με στρέιτ ζευγάρια.
THE LIFO TEAM
Η Σίντνεϊ Σουίνι, το Euphoria και το backstage βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

TV & Media / Η Σίντνεϊ Σουίνι, το Euphoria και το backstage βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Ένα βίντεο από τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του Euphoria έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το ανδρικό βλέμμα, τη σεξουαλικοποίηση των γυναικείων χαρακτήρων και την έλλειψη γυναικών πίσω από την κάμερα στο Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Τζίμι Κίμελ βλέπει το τέλος του late-night να πλησιάζει: «Δεν πεθαίνουμε, μας δηλητηριάζουν»

TV & Media / Ο Τζίμι Κίμελ βλέπει το τέλος της late-night τηλεόρασης να πλησιάζει: «Δεν πεθαίνουμε, μας δηλητηριάζουν»

Μετά το τέλος του Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ, ο Τζίμι Κίμελ μιλά για το αβέβαιο μέλλον του Jimmy Kimmel Live!, το συμβόλαιό του που λήγει το 2027 και μια τηλεοπτική εποχή που, όπως λέει, δεν πεθαίνει από φυσικά αίτια.
THE LIFO TEAM
Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

TV & Media / Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

«Δεν ήθελα να αφήσω μια δύσκολη στιγμή να καθορίσει ολόκληρη τη ζωή μου» - Το μήνυμα του Σταύρου Φλώρου, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Survivor
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Έλα μωρέ.. Καλή είναι κι η σειρούλα. Όλη αυτή η αντίδραση όταν γίνεται ένα βιβλίο σειρά ή ταινία νομίζω ότι είναι υπερβολική. Κι εγώ έχω διαβάσει τα βιβλία αλλά μ αρέσει πραγματικά όταν οπτικοποιείται. Οκ, ναι, σαφώς και δεν είναι όπως τα φανταζόμουν αλλά είναι ωραίο να γίνονται έστω κι έτσι "πραγματικότητα". Εντάξει αυτό το ότι θα πράξουν σχεδόν "αυθαίρετα" στη σειρά δεν το επικροτώ. Αλλά θα το κανουν γιατί κι αυτός έγραψε ωραία και καλά τα πρώτα με το πάσο του και τώρα καίγεται ο κ$λος του να τα τελειώσει γιατί έχει γίνει mainstream. Αλλά οκ, η σειρά είναι ωραία. Και εξάλλου έδωσε και το έναυσμα να αναζητήσουν κι άλλοι τα βιβλία που μέχρι πρότινος ήταν στα αζήτητα.Προσωπικά θα προτιμούσα να έχει γίνει σειρά ο Άρχοντας, ο Χάρι Πότερ ή το Γυρίστε το γαλαξία με οτοστόπ. Θα μπορούσαν να έχουν βάλει και περισσότερα πράγματα & να είναι και πιο κοντά στο βιβλίο απ το να κουτσουρέψουν τόσες σελίδες σε 2ωρες - 3ωρες το πολύ ταινίες.
Πραγματικά ελάχιστα με ενδιαφέρει τι θα γίνει με τη σειρά. Το θεωρώ απαράδεκτο να συνεχιστεί η ιστορία τηλεοπτικά, ενώ τα επόμενα βιβλία δεν έχουν βγει ακόμη. Γι' αυτό δεν θα δω παρακάτω... Θα περιμένω τα βιβλία, που είναι και πολύ ανώτερα άλλωστε.
Καλά, πήρα τόσα όχι, χωρίς να πω ουσιαστικά τίποτα το περίεργο. :DΤο μόνο αρνητικό που είπα είναι πως τα βιβλία είναι ανώτερα της σειράς. Αυτό ισχύει, όχι γιατί η σειρά έχει πολλές διαφορές απ' τα βιβλία, αλλά γιατί στα βιβλία υπάρχουν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, μεγαλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων και δεν αναλώνονται μόνο σε εμπορικές σκηνές, προφανως! Δε θα δω τη σειρά, γιατι τη βαριέμαι. Απ' τη στιγμή που έχω διαβάσει τα βιβλία, ναι, εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με παίρνει ο ύπνος. Υπάρχουν σκηνές που μιλάνε δεκα λεπτά για ένα πράγμα που το έχω χιλιοδει στα βιβλία. Οπότε, δεν βρίσκω το νόημα. Αυτό βέβαια δεν είναι αρνητικό για την ίδια τη σειρά! Η σειρά είναι σπουδαία, δεν έχει καμιά σχέση με το οτι εγώ ξέρω απ'εξω κι ανακατωτά τα βιβλία! Φυσικά, επιμένω πως είναι πολύ άσχημο να συνεχιστεί χωρίς να έχουν βγει τα βιβλία. Είναι λάθος του Μάρτιν εννοείται. Ελπίζω να μην πέσω επάνω σε κάνενα σπόιλερ όταν γίνει αυτό...
Χεχε. παλι περισσοτερα "οχι"έχεις (what's up with the "no" anyways..)Πάντως εμένα μ' έχουν κάνει πολλές ταινίες - σειρές να διαβάσω τα βιβλία μετέπειτα. Ακριβώς γιατί το βιβλίο, όπως και να το κάνεις είναι ανώτερο της σειράς - ταινίας. Γιατί; Μα ακριβώς επειδή εχει περισσότερες λεπτομέρειες και δεν σου επαναλαμβάνει πάντα το ίδιο (δεν ισχύει στον Τόλκιν btw). Και οκ, να σου πω; Πριν βγουν ταινίες Xάρι Πότερ & Άρχοντας είχα διαβάσει πρώτα Τόλκιν. Έι, έλεγα, γαμώ που θα βγει η ταινία. Σνόμπαρα τόσο πολύ το Χάρι Πότερ που όταν άκουσα ότι θα βγει ταινία έλεγα μπααα, not for me. Κι όμως. Βγήκε ταινία ο Άρχοντας, την είδα. Γαμώ, καραγούσταρα με το περιβάλλον, μου την έσπαγε η Λιβ Τάυλερ γιατί στο βιβλίο δεν ήταν πανταχού παρόν όπως στις ταινίες και λέω με το Χάρι Πότερ, bring it, γατάκια. Δεν πρόκειται να φτάνει ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του Τζάκσον. Όντως. δεν ήταν τπτ το υπέροχο. Με το εφηβικό μυαλό μου όμως με το που είδα την 1η ταινία του Χάρι λέω:'ΟΚ. νταξ, δεν 'ν' κακό".Και έτσι έκατσα και λέω, θα διαβάσω το βιβλίο. Και κολλάω. Χρόνια. Έτσι και με το game of thrones. Βλέπω τον 1ο κύκλο, λέω "Ωραίο". Είχα λιώσει καλύτερες σειρές της Anubis και λέω why not. Και όντως ωραιότερα.Δε λέω. Μαζί σου. 1000 φορές καλύτερα τα βιβλία απ'τις ταινίες. Πάρε όποιο θες. Hunger games, The perfume, Steven King (τρανότατο παράδειγμα) αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Η σειρά είναι γαμάτη και προσωπικά επειδή είμαι και αναγνώστρια και θεατής προτιμώ να μαθαίνει ο κόσμος όλο και περισσότερο τέτοια διαμάντια. Αλλά μ αρέσει μια καλή μεταφορά (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) παρά να το ξέρω μόνο εγώ κι ο εαυτός μου. Όταν κάτι είναι ωραίο θες να το μοιραστείς. Είτε είναι μουσική είτε βιβλίο είτε κι εγώ δεν ξέρω τι. Είναι πολύ ωραίο το να μπορείς να μοιραστείς κάτι με κάποιον που μέχρι πριν λίγο καιρό αν του έλεγες για το game of thrones θα σου έριχνε το λιγότερο μια ματιά σαν να του μιλουσες για πείραμα στο CERN.