Υπάρχει πάντως κάτι που εκτίμησα στη συμπεριφορά και των δύο πλευρών

Υπάρχει πάντως κάτι που εκτίμησα στη συμπεριφορά και των δύο πλευρών Facebook Twitter
23

Το έβαλα και νωρίτερα στις ειδήσεις το βίντεο ("Ήρθαμε να κάνουμε μια πολιτική παρέμβαση" λένε οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απλώσει κομματικό πανό στο μπαλκόνι του δημαρχείου. Ο Δήμαρχος που βγήκε ο ίδιος για να το μαζέψει τους λέει να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουν την παρέμβαση και διαμαρτύρεται για τα αυτοκόλλητα που κόλλησαν σε διάφορα σημεία του Δημαρχείου).

Βρίσκω μάλλον αστείο το ότι η κοπέλα που επιμένει να στολίσει το Δημαρχείο της πόλης με κομματικό πανό υποστηρίζει ότι "Είμαστε η νεολαία αυτής της πόλης".

[Τελικά ο Μπουτάρης είναι η πραγματική νεολαία αυτής της πόλης - νομίζω έχει πολύ πιο νεανικό μυαλό (και πολύ λιγότερο ξύλινο κομματικό λόγο) από πολλούς μας.] 

Το καλό πάντως είναι πως ήταν και οι μεν και ο δε όσο γινόταν πιο ευγενείς.

Ο Μπουτάρης μόνος του βγήκε να κατεβάσει το πανό (αντί να στείλει την ασφάλεια του Δημαρχείου να κάνει τη βρωμοδουλειά), ένας εναντίον 15, έκανε έναν άλφα διάλογο, πρότεινε να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκράτησε τα νεύρα του. 

Οι νεολαίοι, με ξύλινα κλισέ μεν, αλλά σοβαροί και με σεβασμό, χωρίς να ξεφύγουν με βρισιές ή με συμπεριφορά όχλου. Συγκράτησαν τα νεύρα τους. 

Και τελικά αυτό είναι που μου έμεινε πιο πολύ απ' το βίντεο.

Ένα επεισόδιο που συνήθως θα περιείχε απίστευτες προσβολές εκατέρωθεν και θα οδηγούσε σε τσαμπουκάδες ή προπηλακισμούς ή και λάιτ ξύλο, το χειρίστηκαν όλοι αρκετά πολιτισμένα. 

Να θυμηθούμε άλλους νεολαίους εναντίον άλλων πολιτικών; Να θυμηθούμε Δημάρχους που βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών; Άλλος δήμαρχος δεν θα είχε μείνει στην απειλή αλλά θα είχε φέρει αστυνομία να τους μαζέψει. Άλλοι νεολαίοι θα είχαν φουντάρει τον δήμαρχο απ' το μπαλκόνι.  

Σε μια εποχή που το πιο εύκολο είναι να πας να χτυπήσεις τον άλλον φωνάζοντάς τον "φασίστα" (στην καλύτερη!), οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο, παρά την ένταση, φέρθηκαν σχετικά πολιτισμένα.

Δεν ήταν με το σεις και με το σας φυσικά, αλλά δεν ξέφυγαν και, κυρίως, συγκράτησαν όσο μπορούσαν τα νεύρα τους, κι ας μην συμφώνησαν τελικά σε τίποτα. 

  

Να που στην σημερινή Ελλάδα μπορεί να συμβεί και αυτό... 

23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

19 σχόλια
Ανεξαρτήτως του ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, για τα πρακτικά η άποψή μου είναι εναντίον αυτών των "παρεμβάσεων", ειλικρινά αυτό που μου κάνει εντύπωση και το βλέπω συνεχώς πλέον γύρω μου, είναι η συμπεριφορά των νέων ανθρώπων. Ξέρω ότι θα ακουστώ σαν 500 ετών, αλλά εγώ στην ηλικία τους δεν είχα διανοηθεί να μιλήσω έτσι σε άνθρωπο που είχε την ηλικία του πατέρα ή του παππού μου! Ξέρω όλα τα άλλοθι περί νέων που βράζει το αίμα τους, που το πάθος θολώνει την κρίση τους κλπ κλπ αλλά τελικά όλα καταλήγουν στην παιδεία και πολύ περισσότερο στην ανατροφή που έχουν αυτά τα παιδιά. Μα τι στο καλό τους έμαθαν οι γονείς τους? Ασχολήθηκαν άραγε καθόλου μαζί τους? Τους έμαθαν το σεβασμό, το μέτρο, την ευγένεια, τον πολιτισμένο διάλογο. Τι στο καλό, τους είπαν απλά "ότι είναι δικό σου (ή νομίζεις ότι είναι δικό σου, όρμα και παρ' το χωρίς κανένα έλεγχο"? Αυτός ο γονέας που είδε τον γιό και την κόρη να μιλάνε και να συμπεριφέρονται έτσι ή οι γονείς των παιδιών που συμπεριφέρονταν στον πρύτανη σαν να ήταν το "κολλητάρι" στον καφέ, ένιωσαν καλά? Περήφανοι ότι τα παιδιά τους "διεκδικούν" το μέλλον τους? Πότε επιτέλους θα καταλάβουν κάποιοι ότι η αγένεια, δεν είναι αγώνας, ότι βία δεν είναι μαχητικότητα, ότι ο σεβασμός, η ευγένεια και η πολιτισμένη συμπεριφορά δεν είναι χαρακτηριστικό του "νοικοκυραίου" και υποταγμένου αλλά είναι η πραγματική δύναμη και αυτό που εξυψώνει τον άνθρωπο. Ειλικρινά, πολύ θα ήθελα να γνωρίσω γονείς που τα παιδιά τους εκδηλώνουν τέτοιες συμπεριφορές, να δω ποιοι είναι, τι κάνουν, τι λένε, τι άποψη έχουν για τα πράγματα.
Αντε να βγαλεις ακρη...Πραγαμτικα πιστευω οτι η αποτυχια της κοινωνιας μας, εχει βαση στην ατομικη αποτυχια πολλων οικογενειων.Οπως επισης πολυ μεγαλο μεριδιο εχουν και οι φοιτητικες παραταξεις, πουυπαρχουν στα πανεπιστημια, οι οποιες και υποβιβαζουν το εργο του πανεπιστημιου, και δημιουργουν πολιτικοποιημενους ενηλικες που εχουν μαθει μονο να παπαγαλιζουν (τα παιδια το κανουν αριστα στο βιντεο αυτο) και να αναπαραγουν αποψεις που στην τελικη δεν τις εχουν καταλαβει καν, αντι να σκεφτουν οι ιδιοι τι πιστευουν.
Γιατί πρέπει να κρατήσεις ίσες αποστάσεις; Έχουμε πεντακάθαρα κάποιον που έχει δίκιο (Μπουτάρης) και κάποιον που έχει άδικο (νεολαίοι Σύριζα). Πολύ επικίνδυνος δρόμος να χαϊδεύεις αυτιά.
Εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, ο Μπουτάρης -ευτυχώς- δεν αντιπροσωπεύει το πολιτικό κατεστημένο (και τι να σου κάνει, όταν ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη;...) και δεύτερον, οι συγκεκριμένοι νέοι (..τρεις και ο κούκος...), δεν αντιπροσωπεύουν (με τίποτα) ολόκληρη την νεολαία μίας κοινωνίας παρά μόνο μία δογματική νεολαία ενός πολιτικού κόμματος...Το ίδιο θα υποστήριζα για οποιαδήποτε μεμονωμένη αντιπροσωπία κομματικής νεολαίας επιχειρούσε παρόμοιες ενέργειες. Το πράγμα θα ήταν πολύ διαφορετικό αν μία αντιπροσωπία των περισσότερων (αν όχι όλων - βλέπε ΚΝΕ...), κομματικών νεολαιών επιχειρούσε την διαμαρτυρία.Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος δεν τους έγραψε στα αρχ%ια του, επί της ουσίας δείχνει ότι έλαβε υπ' όψη του την διαμαρτυρία τους. Το γεγονός ότι θα μπορούσε να μη δείξει κανένα ενδιαφέρον (κάτι που θα κάνανε οι περισσότεροι), αφήνοντας το πανό να ανεμίζει (και το επόμενο ή μεθεπόμενο βράδυ να το κατέβαζαν οι σεκουριτάδες του δημαρχείου), αυτό με τίποτα δεν θα σήμαινε ότι η διαμαρτυρία θα λαμβανόταν υπ' όψιν.Και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την ανεργία (μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η μαύρη εργασία της πλάκας, της ξεφτίλας με μεροκάματα και μισθούς εν είδει χαρτζιλικίου), όχι μόνο των νέων αλλά ανθρώπων κάθε ηλικίας. Μας έχετε γ@μ|σει κύριοι, κυρίες, εσείς και οι (α)συμφωνίες σας, αυτής της (αν)ενωμένης Ευρώπης, των τραπεζών της και των χαρτογιακάδων της...!ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!
Άρη περιμένω με αγωνία να δω αν θα σχολιάσεις κ τις δηλώσεις του ιδίου σχετικά με τον Ρωμανό... "Δεν είναι λογικό αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ; Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα».
Άρη,Το "κομματικό πανό", που λες, έγραφε: "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Ανεργίας". Έχεις κάποιο σχόλιο εσύ πάνω σ' αυτό; Είναι ή δεν είναι προκλητικό να μοστράρεται ως "Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας" μια πόλη με σχεδόν 70% ανεργία στους νέους; Το ότι μια παρέμβαση είναι κομματική, δεν σημαίνει ότι δεν βάζει ένα θέμα.Και πού ακριβώς την είδες την ευγένεια του Μπουτάρη; Ούτε ο Γκλέτσος δεν τα κάνει αυτά. Καλά που σεβάστηκαν οι άλλοι την ηλικία του και δεν είχαμε χειρότερα. Στην τελική, ας καλούσε όντως την αστυνομία αν τον χαλούσε το -κόσμιο, πολιτικά- πανό.
Για το δεύτερο δε συμφωνώ, ο Γκλέτσος χάνει τον έλεγχο σε ντροπιαστικό (θεατρινίστικο ίσως) βαθμό. Για το πρώτο, το πανό, να πω ότι είχε μεγάλο μεγάλο το λογότυπο της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, και έγραφε ΣΥΡΙΖΑ, οπότε γι' αυτό το χαρακτήρισα κομματικό. Δεν μοστράρεται η πόλη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, επιλέχτηκε για να διοργανώσει εκδηλώσεις για νέους το 2014 και αυτό κάνει. Αν το να μην το έκανε θα σήμαινε θα δημιουργούνταν δουλειές για νέους τότε συμφωνώ: Φυσικά και προτιμώ θέσεις εργασίας από εκδηλώσεις.
Ε, ευκαιρία λοιπόν να μάθει η Ευρώπη ότι στην πόλη που επέλεξε για φετινή πρωτεύουσα νεολαίας, 7 στους 10 νέους είναι άνεργοι. Ο ίδιος ο Μπουτάρης θα έπρεπε, κανονικά, να έχει αναδείξει το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση, η ανάρτηση ενός πανό δεν είναι ενέργεια που δικαιολογεί τέτοιους τσαμπουκάδες (και μάλιστα, από τον δήμαρχο αυτοπροσώπως).
Εγώ βρίσκω θετικότατες τις παρεμβάσεις Μπουτάρη τις τελευταίες μέρες.Δεν βρίσκω κάτι θετικό στην συμπεριφορά των νεολαίων συριζα.Αν το ότι δεν τον έριξαν απ'το μπαλκόνι θεωρείται θετικό,οκ!πάω πάσο...
Αντί να "στολίσουν" το δημαρχείο με αυτοκόλλητα και πανώ, ας φροντίσουν και οι μεν και οι δεν, να στολίσουν την πόλη με κάτι χριστουγεννιάτικο, γιατί σήμερα απ΄άκρη σ'άκρη, η Θεσσαλονίκη ήταν μια σκέτη κατάθλιψη. Μας μαύρισαν την ψυχή ας ομορφύνουν την πόλη λίγο, δεν τους φταίει σε τίποτα.
"Δεν απαγορευεται να κάνουμε μια παρέμβαση" Τσουτσούριασε το σύστημα με το πανώ. Μαζί με τα υπόλοιπα φυσικά που σαπίζουν σε αερογέφυρες και κολόνες σε όλη την πόλη.
Ο Μπουτάρης ήταν και ευγενικός και όντως προσπάθησε να συγκρατήσει τα νεύρα του και να τους μιλήσει λογικά!Εκνευρίστηκα πολύ με το θράσος που είχαν αυτά τα παιδάκια να μιλάνε έτσι στον δήμαρχο και να του απαντάνε με αλαζονεία και με ειρωνεία!Συμφωνώ για αυτά που αναφέρει το άρθρο για τον Μπουτάρη αλλά συγνώμη τα "παιδάκια" και θράσος είχανε και αγενείς ήταν προς τον Μπουτάρη!Σεβασμός μηδέν...έλεος ...το μονάδικο πράγμα που φαίνεται να σέβονται είναι το κόμμα τους!Είναι τραγικό να ακούς νέα παιδιά να μιλάνε σαν πολιτικοί....
Έχουμε καταντήσει να χειροκροτάμε το αυτονόητο. Οι νεολαίοι, που θεωρούν οτι εκπροσωπούν το σύνολο της νεολαίας (NOT), κάναν μία "παρέμβαση". Παρενέβη λοιπόν και ο Μπουτάρης και τους την κατέβασε. Και του ζητάν τα ρέστα λέγοντας, καν'τε διάλογο. Και πολύ σωστά γυρίζει και του λέει, εσείς όμως δεν ήρθατε να ζητήσετε το λόγο απο μένα και ήρθατε και το αναρτήσατε. Κανένα πόιντ για τους συγκεκριμένους νεολαίους λοιπόν που αναπαράγουν την αυθαιρεσία.