LIVE!

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην αύξηση των φορολογικών εσόδων τη διετία 2015-2016

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην αύξηση των φορολογικών εσόδων τη διετία 2015-2016 Facebook Twitter
3

«Πρωταθλήτρια κόσμου» αναδεικνύεται η Ελλάδα αύξηση των εσόδων από φόρους κατά τη διετία 2015-2016, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.

Ειδικότερα, η έκθεση «Tax Policy Reforms 2018» αποκαλύπτει πως τη συγκεκριμένη διετία στη χώρα μας καταγράφηκε η μεγαλύτερη αναλογία των φορολογικών εισπράξεων προς το ΑΕΠ -σχεδόν 3%- ως αποτέλεσμα της τόνωσης των εισροών από τους φόρους σε εισοδήματα, καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Η μοναδική κατηγορία φόρων όπου παρατηρήθηκε πτώση στα έσοδα ήταν στην ακίνητη περιουσία.

Με δεδομένο ότι η χώρα δεν αναπτύχθηκε τα ίδια χρόνια, οι μετρήσεις του ΟΟΣΑ καταδεικνύουν μεγάλη αύξηση της φορολογίας.

Ο ΟΟΣΑ υπολογίζει πως ενώ η ονομαστική μεταβολή του ΑΕΠ παρέμεινε κοντά στο μηδέν, το ονομαστικό μέγεθος των φορολογικών εσόδων ενισχύθηκε κατά περίπου 6%.

Η Ελλάδα παραμένει πρώτη ακόμη και όταν εξετάζεται το χρονικό διάστημα 2007- 2016, καθώς μέσα σε αυτά τα χρόνια η αναλογία των φορολογικών εισπράξεων προς το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 7,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι κατά τη διετία 2015-2016 η Ελλάδα, εκτός από τη μεγάλη αύξηση των φορολογικών εσόδων, κατέγραψε και τη μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, στην προσπάθειά της να πετύχει τους στόχους των μνημονίων.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται χαρακτηριστικά η Ελλάδα (GRC), απομονωμένη από τα υπόλοιπα κράτη.

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην αύξηση των φορολογικών εσόδων τη διετία 2015-2016 Facebook Twitter
Οικονομία
3

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM