Κομισιόν: Κατάργηση της θερινής ώρας επιθυμούν οι Ευρωπαίοι

Κομισιόν: Κατάργηση της θερινής ώρας επιθυμούν οι Ευρωπαίοι Facebook Twitter
4

Υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι η ΕΕ θα θέσει τέλος στην αλλαγή των ρολογιών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Westfalenpost, περισσότερο από το 80% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα, δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν την κατάργηση της θερινής ώρας.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 4 Ιουλίου και 16 Αυγούστου και συμμετείχαν περίπου 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες.

Η Κομισιόν πρόκειται να συζητήσει σήμερα τα αποτελέσματα της διαβούλευσης. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε ότι η εν λόγω έρευνα δεν αποτελούσε «δημοψήφισμα» και συνεπώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εκφράσει τη δική του θέση.

Πολλές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Σουηδία και η Πολωνία, δήλωσαν ότι θα πιέσουν ενεργά την Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάργηση της Οδηγίας για τη θερινή ώρα. 

Με πληροφορίες από Euractiv

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM