Air France και British Airways σταματούν τις πτήσεις προς το Ιράν

Air France και British Airways σταματούν τις πτήσεις προς το Ιράν Facebook Twitter
0

Οι εταιρίες Air France και British Airways ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν τις πτήσεις τους προς το Ιράν, συνέπεια της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων.

Ειδικότερα, η Air France έκανε γνωστό πως θα σταματήσει τις πτήσεις της προς την Τεχεράνη από την 18η Σεπτεμβρίου λόγω της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητας που συνδέεται με τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διοίκηση του ομίλου.

Η Air France, που είχε μεταβιβάσει στη Joon, τη θυγατρική της χαμηλού κόστους τις πτήσεις της με την Τεχεράνη, «μείωσε τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της σε μία από την 4η Αυγούστου και διακόπτει τα δρομολόγια με την Τεχεράνη την 18η Σεπτεμβρίου εξαιτίας της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητάς» τους, σύμφωνα με το γραφείο επικοινωνίας του ομίλου.

Παράλληλα, ο βρετανικός αερομεταφορέας British Airways ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει, σε έναν μήνα, τις πτήσεις του προς το Ιράν. 

Η αεροπορική εταιρεία εξηγεί σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου-Τεχεράνης, εξηγώντας ότι την παρούσα στιγμή δεν είναι «εμπορικά βιώσιμα».

Σύμφωνα με την British Airways, η τελευταία πτήση προς Τεχεράνη θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου και η τελευταία πτήση από την ιρανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας ζητάει συγγνώμη από τους επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Ιράν σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, με στόχο να προτείνει εναλλακτικές κρατήσεις στους πελάτες του. Η British Airways προτείνει, επίσης, στους πελάτες της να τους καταβάλει αποζημίωση ή το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας επανέλαβε τις απευθείας πτήσεις του προς το Ιράν πριν από δύο χρόνια, όταν χαλάρωσαν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, υπενθυμίζει το BBC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM