Συνελήφθη γυναίκα που άκουγε Βέρντι στη διαπασών επί 16 ώρες την ημέρα - για 16 χρόνια

Συνελήφθη γυναίκα που άκουγε Βέρντι στη διαπασών επί 16 ώρες την ημέρα - για 16 χρόνια Facebook Twitter
1

H ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στην πόλη Štúrovo στη Σλοβακία βρίσκεται υπό κράτηση, καθώς δεν παραβίασε απλώς τους όρους κοινής ησυχίας, αλλά για πάνω από μία δεκαετία άκουγε στη διαπασών μια άρια από την όπερα "Il trovatore" του Βέρντι. 

Συγκεκριμένα, η Éva N. (αυτά είναι τα στοιχεία της που δόθηκαν στη δημοσιότητα), κάθε μέρα, από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ την άρια "Ciel!... Non M'inganna" από τη συγκεκριμένη όπερα του Βέρντι και πάντα σε εκτέλεση του Πλάθιντο Ντομίνγκο. Όλο αυτό επί 16χρόνια. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον τοπικό Τύπο η 15ετία -και βάλε- υποχρεωτικής ακρόασης όπερας για τους γείτονες ξεκίνησε όταν η γυναίκα ενεπλάκη σε μια διαμάχη -μεταξύ γειτόνων πάντα- για τα γαβγίσματα του σκύλου ενός από αυτούς.

 

Ας σημειωθεί ότι το 2015 ο δήμαρχος της πόλης είχε εκδώσει διαταγή με την οποία σχεδόν φωτογραφικά απαγόρευε την παραβίαση των κανονισμών περί κοινής ησυχίας ειδικά από μουσική και δη όπερα και τότε η γυναίκα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, εναντίον αυτής της διαταγής. 

Τότε είχε για λίγο αναγκαστεί να σταματήσει να παίζει τη συγκεκριμένη άρια, διάλειμμα που κράτησε για περίπου δύο χρόνια, μέχρι που επανήλθε στη γνωστή της συνήθεια πριν από λίγους μήνες. 

Πριν από λίγες μέρες συνελήφθη και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με ποινή φυλάκισης 3 ετών. 

Με στοιχεία από classicfm.com

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Η απειλή για «αφανισμό» αποδεικνύει τη στρατηγική απόγνωση των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη απαντά στην απειλή του Αμερικανού προέδρου με προειδοποίηση για «συντριπτικά» πλήγματα, ενώ η Ουάσινγκτον επιμένει στη στρατιωτική πίεση και -ταυτόχρονα- στη διπλωματική διέξοδο
THE LIFO TEAM
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΗΠΑ ΚΙΝΑ

Διεθνή / Οι επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης ζητούν συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας για την ΑΙ ενόψει της συνάντησης Τραμπ–Σι

Στο δείπνο του Λευκού Οίκου, όπου Τραμπ και Σι θα έχουν στο ίδιο τραπέζι τους ισχυρότερους παίκτες της Silicon Valley, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο μιας συμφωνίας που όλοι θεωρούν σχεδόν αδύνατη
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έσπευσαν στο πλευρό της Σίντι Κρόφορντ μετά τον θάνατο του γιου της

Διεθνή / Ο Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έσπευσαν στο πλευρό της Σίντι Κρόφορντ μετά τον θάνατο του γιου της

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ φωτογραφήθηκαν να φτάνουν στο σπίτι της Κάια Γκέρμπερ στο Λος Άντζελες, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 27χρονου Πρίσλεϊ Γκέρμπερ. Ο Κλούνεϊ και ο Ράντι Γκέρμπερ, πατέρας του Πρίσλεϊ, είναι στενοί φίλοι εδώ και δεκαετίες.
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Αλβανία: Σύλληψη της επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών – Σε κατ’ οίκον περιορισμό η Βλόρα Χισένι

Η έρευνα της ειδικής εισαγγελίας κατά της διαφθοράς εξετάζει, μεταξύ άλλων, πιθανή διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών και χειραγώγηση δημόσιων συμβάσεων
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ Β' ΓΑΖΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο βασιλιάς της Ιορδανίας για την στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη Γάζα: «Έχουν επιλέξει την αδράνεια»

«Αν το διεθνές δίκαιο μπορεί να αγνοείται επί δεκαετίες, τι αξία έχει;», διερωτήθηκε, χαρακτηριστικά, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β', από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια