Tα κόμματα κατά της κυβέρνησης: «Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους»

Tα κόμματα κατά της κυβέρνησης: «Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους» Facebook Twitter
1

Μαζικές αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Νίκου Τόσκα έχει προκαλέσει η χθεσινοβραδινή Συνέντευξη Τύπου για τις φονικές πυρκαγιές με όλα τα κόμματα να κάνουν λόγο για απόπειρα αποποίησης πολιτικής ευθύνης,

«Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Ντροπή να θεωρούν ότι η επιχείρηση εκκένωσης στο Μάτι -που δεν έγινε ποτέ- ήταν μια καταδικασμένη υπόθεση.

Ντροπή ακόμη και η δήθεν παραίτηση του κ. Τόσκα.

Δεν λείπει μόνο η συγνώμη.

Δεν λείπει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Λείπει αυτό που με απλά λόγια λέει ο λαός μας.

Λίγη τσίπα», αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Tα κόμματα κατά της κυβέρνησης: «Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους» Facebook Twitter

Το Ποτάμι: Με θράσος προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα

«Όλα έγιναν σωστά λοιπόν. Αυτό βγήκαν να μας πουν οι υπουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι που επιστρατεύθηκαν για το κυβερνητικό show. Για όλα φταίνε κάποιοι εμπρηστές, άγνωστοι βέβαια, και ο «στρατηγός άνεμος». Λες και τις κυβερνήσεις τις έχουμε για να δρουν όταν υπάρχει άπνοια και όλα κυλούν ομαλά. Οι άνθρωποι που επέζησαν από την καταστροφή στο Μάτι περίμεναν την αναγνώριση κάποιου λάθους. Και οι συγγενείς των θυμάτων περίμεναν ένα συγγνώμη. Αντί όμως γι΄ αυτά, αντί για την παραμικρή έστω αυτοκριτική, ήρθαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το θράσος. Το θράσος που για άλλη μια φορά επιστρατεύεται για να καλύψει πολιτικές ευθύνες και επιχειρησιακές ανικανότητες» αναφέρει το Ποτάμι για την συνέντευξη

.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για τη διάσωση ατόμων στο λιμανάκι ποιος έχει την ευθύνη; Όχι η πυροσβεστική και η αστυνομία αλλά το λιμενικό και ο στρατός. Αλλά δεν ήταν στην συνέντευξη, ούτε οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, υπουργοί Άμυνας και Ναυτιλίας. Αλλά γιατί να είναι αφού κατά τον Καμμένο "οι πνιγμένοι είναι μόνο 5" (δεν μπορεί να το ξέρει δεν έχουν ολοκληρωθεί η νεκροψίες). Τους κρύψανε, μην πει τίποτα ότι φταίγανε οι λουόμενοι ότι δεν ξέραν κολύμπι (όπως φταίνε οι κάτοικοι που χτίσανε, και όχι το κράτος που τους νομιμοποίησε και με νόμους του Συριζα, και λες και όλοι οι κάτοικοι είναι οι αρχικοί ιδιοκτήτες ή όλοι είναι παράνομοι).Ή μήπως πει ο Κουρουμπλής (όπως τότε με το πετρέλαιο) ότι η επιχείρηση στις παραλίες ήταν άψογη ή μήπως πει ότι δεν υπάρχουν δεκάδες πνιγμένοι (όπως είπε την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι) ή ότι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα πλοία λόγο καιρού (είπε την Δευτέρα, την ίδια ώρα ζωντανά που ιδιωτικό σκάφος της γραμμής αυτοβούλως, τυχαία, περισυνέλεγε τους πρώτους από την θάλασσα, που ήδη ήταν στο νερό πέντε ώρες, σημειώνοντας ότι ο καιρός εκείνη την ώρα ήταν μια χαρά για πλεύση)Πολλοί με θλίβουν αλλά με αυτούς τους δύο πραγματικά εξοργίζομαι. Δεν τους εμπιστεύονται ούτε οι δικοί τους να απαντήσουν σε ερωτήσεις αλλά τους αφήνουν να κυβερνάνε. Όποιος ρωτούσε πέρσι, εεεεέ και τι θα γίνει αν παραιτηθεί ο Κουρουμπλής για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας και ο Καμμένος για την πώληση όπλων, η απάντηση είναι ότι προχθές θα είχαμε άλλους (ακόμα και συριζαίους) πιο άξιους στη θέση τους.