Η Burberry έκαψε πολυτελή ρούχα αξίας 31 εκατ. ευρώ για να μην πουληθούν φτηνά στη μάζα

Η Burberry έκαψε πολυτελή ρούχα αξίας 31 εκατ. ευρώ για να μην πουληθούν φτηνά στη μάζα Facebook Twitter
9

Ρούχα αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ κατέστρεψε τον τελευταίο χρόνο η διάσημη εταιρία ρούχων Burberry προκειμένου να μη μείνουν στοκ και πουληθούν μαζικά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα The Times, η εταιρία τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταστρέψει συνολικά ρούχα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ που έμειναν στο ράφι. 

Η κρίση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στο γεγονός πως η εταιρία αρνείται να κατεβάσει τις τιμές της στη λιανική αγορά, με τη διάσημη καμπαρντίνα της να κοστίζει ακόμη και 1600 ευρώ. 

Η Burberry παραδέχτηκε την καύση ωστόσο επισήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες προκείμενου να μην πληγεί το περιβάλλον. 

Αντίθετοι, στην καταστροφή του ρούχων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν αρκετοί μέτοχοι της εταιρίας οι οποίοι ζήτησαν να μοιραστούν. 

Οι προτάσεις τελικά δεν εισακούστηκαν και η καύση των ρούχων προχώρησε κανονικά. 

Η συγκεκριμένη πρακτική φαίνεται όμως πως είναι συνήθης για τις εταιρίες ακριβού ρουχισμού προκειμένου να μην δοθούν τα προϊόντα τους αργότερα σε πολύ χαμηλότερες τιμές.  

Πέρυσι μόνο ένας εργαζόμενος της διάσημης εταιρίας ρούχων, Urban Outfitters, είχε αποκαλύψει πως του είχαν ζητήσει να πετάξει πράσινη μπογιά σε ρούχα που είχαν μείνει στοκ. 

Αρκετοί επιστήμονες, όμως, κατακρίνουν τις εν λόγω πρακτικές, χαρακτηρίζοντάς τες μη περιβαλλοντολογικές. 

Διεθνή
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM