ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Αγέλη λιονταριών κατασπάραξε τρεις λαθροκυνηγούς - Λουτρό αίματος στο σημείο

Αγέλη λιονταριών κατασπάραξε τρεις λαθροκυνηγούς - Λουτρό αίματος στο σημείο Facebook Twitter
10

Κάποιοι λαθροκυνηγοί που εισήλθαν παράνομα σε ένα πάρκο άγριας ζωής της Νότιας Αφρικής για να κυνηγήσουν ρινόκερους, έγιναν χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι θήραμα, καθώς μια αγέλη λιονταριών τους έβαλε στο στόχο της.

Τουλάχιστον τρεις κυνηγοί πιστεύεται και μεταδίδεται ότι κατασπαράχθηκαν από τα άγρια ζώα τα οποία φαίνεται πως έστησαν ενέδρα στους ανθρώπους.

Το θέαμα στο σημείο όπου δέχτηκαν την επίθεση μαρτυρούσε πως ακολούθησε ένα λουτρό αίματος. Οι πληροφορίες λένε πως βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, ματωμένα ρούχα και παπούτσια, ένα κεφάλι και μερικά οστά.

Το προσωπικό του πάρκου Sibuya βρήκε επίσης κυνηγετικά τουφέκια με σιγαστήρες, κοπτήρες σύρματος και ένα τσεκούρι που θα χρησιμοποιούσαν οι λαθροκυνηγοί για να κόψουν τα κέρατα των ρινόκερων.

Ένα ελικόπτερο κλήθηκε για να εντοπίσει αν υπήρχαν άλλοι επιζώντες από τους παράνομους λαθροκηνυγούς στο πάρκο, αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα.

«Βρήκαμε αρκετά μέλη και τρία ζευγάρια άδειων παπουτσιών που μας δείχνουν ότι τα λιοντάρια έφαγαν τουλάχιστον τρεις από αυτούς αλλά  θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα θύματα», φέρεται να λέει ο επικεφαλής προστασίας του πάρκου.

Το 2016, το πάρκο έχασε τρεις ρινόκερους όταν οι λαθροθήρες μπήκαν στο πάρκο και τους πυροβόλησαν για να αποσπάσουν τα κέρατα τους.

Τα απομεινάρια των ανθρώπων εντοπίστηκαν αρχικά στις 3 Ιουλίου, αλλά οι φύλακες έπρεπε να περιμένουν μέχρι το φως της ημέρας στις 4 Ιουλίου, όταν η περιοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασφαλής ώστε να εισέλθουν και να ανακτήσουν ό, τι έμεινε.

Κτηνίατροι νάρκωσαν τα λιοντάρια ώστε να πλησιάσουν στο σημείο όπου είχε φιλοξενηθεί το γεύμα τους και να μαζέψουν ότι στοιχεία είχαν μείνει.

Η αστυνομία έχει πλέον αναλάβει την έρευνα για να διαπιστώσει περισσότερα για την ομάδα των λαθροκηνηγών και το πώς έπεσαν στη θανάσιμη παγίδα των λιονταριών.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι λαθροκυνηγοί εισήλθαν στο πάρκο τη νύχτα και μετά από λίγο εικάζεται πως βρέθηκαν στην περιοχή όπου ζει και κυνηγά η αγέλη των λιονταριών.

Δεν είναι σαφές το γιατί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν αν και φέρονται βαριά οπλισμένοι.

  

Το πάρκο εξέφρασε από τη μία τη λύπη του για τις απώλειες τριών ανθρώπινων ζωών, αλλά τόνισε πως ό,τι έγινε αποτελεί ένα σαφές μήνυμα πως ο κυνηγός μπορεί την ίδια ώρα να είναι και θήραμα.

Διεθνή
10

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ, ΕΠΣΤΑΙΝ, ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / BBC: Το άγνωστο πρόσωπο που συνέδεε τον Άντριου με τον Τζέφρι Επστάιν

Το πρόσωπο που φέρεται να λειτούργησε για σχεδόν μια δεκαετία ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου, της Σάρας Φέργκιουσον και του Τζέφρι Επστάιν, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές σχέσεις που κινούνται στο παρασκήνιο των βασιλικών κύκλων και των διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διεθνή / Τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή: Πού είναι εγκλωβισμένοι - Μαρτυρίες από Ντουμπάι και Μπαχρέιν

Έκκληση για βοήθεια από τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή, πώς είναι η κατάσταση σε μεγάλες πόλεις - «Ξυπνάμε από τις εκρήξεις, έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε»
THE LIFO TEAM