ΗΠΑ: 92χρονη σκότωσε τον γιο της επειδή ήθελε να τη βάλει σε οίκο ευγηρίας

ΗΠΑ: 92χρονη σκότωσε τον γιο της επειδή ήθελε να τη βάλει σε οίκο ευγηρίας Facebook Twitter
3

Μια 92χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον γιο της, επειδή της είπε πως σκόπευε να τη στείλει σε οίκο ευγηρίας. 

Η αστυνομία στην Πολιτεία Αριζόνα ανακοίνωσε πως η Άνα Μέι Μπλέσινγκ συνελήφθη τη Δευτέρα, στο σπίτι στα προάστια του Φοίνιξ που μοιραζόταν με τον 72χρονο γιο της. 

Δικαστικοί διευκρίνισαν πως τέθηκε υπό κράτηση και η εγγύηση για την προσωρινή απελευθέρωσή της με περιοριστικούς όρους ορίστηκε στα 500.000 δολάρια. 

Κατά τη σύντομη εμφάνισή της ενώπιον δικαστηρίου, η ίδια δεν δήλωσε αθώα ή ένοχη, ενώ δεν είναι σαφές αν έχει δικηγόρο.

Η Μπλέσινγκ ομολόγησε στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν ότι έκρυψε δύο πιστόλια στις τσέπες της ρόμπας της και πήγε να αναμετρηθεί με τον γιο της στο υπνοδωμάτιό του. Του προκάλεσε πολλαπλά τραύματα, ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην Κομητεία Μαρικόπα σε ανακοίνωσή του.

Η 92χρονη είπε επίσης ότι κατόπιν προσπάθησε να στρέψει τα πιστόλια στην 57χρονη σύντροφο του γιου της, αλλά αυτή κατάφερε να της πάρει τα όπλα έπειτα από πάλη, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.

Η Μπλέσινγκ καθόταν σε ανακλινόμενο κάθισμα στο υπνοδωμάτιό της όταν συνελήφθη, ενώ αρνιόταν να βγει από το σπίτι.

Είπε στους αστυνομικούς ότι αναμετρήθηκε με τον γιο της επειδή είχε την πρόθεση να τη στείλει σε οίκο ευγηρίας διότι, όπως της είπε, ήταν δύσκολο να ζει μαζί της.

Η Μπλέσινγκ είπε στους αστυνομικούς πως πρέπει να την «κοιμίσουν» για την πράξη της και ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

Η 92χρονη αφηγήθηκε πως είχε αγοράσει το ένα από τα πιστόλια και ότι το άλλο της το είχε δώσει ο εκλιπών σύζυγός της, πάντως πρόσθεσε πως τα δύο όπλα είχαν να χρησιμοποιηθούν από τη δεκαετία του 1970.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι στελέχη της είχαν επισκεφθεί ξανά το σπίτι, έπειτα από καταγγελία που δέχθηκε για διένεξη ανάμεσα στην υπερήλικη γυναίκα και τον γιο της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια