Το Focus κατηγορεί τον Μητσοτάκη για λαϊκισμό στο Σκοπιανό και τον παρομοιάζει με τον Βίκτορ Όρμπαν

Το Focus κατηγορεί τον Μητσοτάκη για λαϊκισμό στο Σκοπιανό και τον παρομοιάζει με τον Βίκτορ Όρμπαν Facebook Twitter
(Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
4

Λαϊκισμό που προσιδιάζει στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτoρ Όρμπαν επιρρίπτει στον πρόεδρο της Ν.Δ. το γερμανικό περιοδικό Focus με αφορμή τη στάση του στο ονοματολογικό.

Η συνεχιζόμενη και σήμερα συζήτηση στη Βουλή με αφορμή το ονοματολογικό και η απειλή ότι θα βγουν στη φόρα απόρρητες πληροφορίες για χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων επί του θέματος παρακολουθούνται στενά σε επίπεδο ειδησεογραφίας από τα γερμανικά MΜΕ και ιδιαίτερα η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το «χειρόφρενο» που τράβηξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, τονίζει το περιοδικό Focus. 

Το γερμανικό περιοδικό κάνει σύντομο απολογισμό της συνολικής κατάστασης στη χώρα παίρνοντας αφορμή από την πραγματικότητα στα νοσοκομεία, στέκεται όμως στη συζήτηση στη Βουλή.

«Οι συζητήσεις δεν αφορούν όπως παλαιότερα στην οικονομία» σημειώνει. «Μετά από 8 χρόνια η κρίση αποτελεί περιθωριακό σημείο, η διαμάχη για το ονοματολογικό είναι πιο σημαντική. Ο Τσίπρας μαζί με τον ομόλογό του Ζάεφ θέλουν μονομιάς να τερματίσουν την ερχόμενη Κυριακή μια διένεξη 27 ολόκληρων χρόνων. Το περιεχόμενο της συμφωνίας προκάλεσε την παρέμβαση της Ν.Δ.. Σε στιλ Βίκτορ Όρμπαν ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλυψε λαϊκιστικά θέματα για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Για να συζητηθεί έπρεπε να συντομευτεί η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο» επισημαίνει ο σχολιαστής αναφέροντας επίσης το επεισόδιο Μπαρμπαρούση και την καταδίωξη του εκτός της Χρυσής Αυγής πλέον βουλευτή.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οι Γερμανοί νομίζουν ότι η σύγκριση με τον Όρμπαν αποτελεί μομφή; Μάλλον κομπλιμέντο είναι. Ο Όρμπαν είναι πατριώτης ηγέτης που υπερασπίζεται το έθνος και την θρησκεία του απο τις μουσουλμανικές ορδές και τους διάφορους politically correct 'προοδευτικούς'. Για αυτό έχουν λυσσάξει εναντίον του οι Γερμανοί. ΥΓ. Τα ίδια έλεγαν οι 'δημοσιογράφοι' (Αμερικάνοι και Γερμανοί) για Τραμπ, Σαλβινι και άλλους πατριώτες πολιτικούς αλλά κέρδισαν τις εκλογές. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα. Δυστυχώς για τους ξένους, στην Ελλάδα ψηφίζουν οι Έλληνες, όχι τα ξένα ΜΜΕ.
Καλά, η τεράστια υπερβολή (συστατικό στοιχείο του λαϊκισμού) πάει σύννεφο : ένα λαϊκίστικο ξένο έντυπο παρομοιάζει τον λαϊκιστή Μητσοτάκη (που μας αυτοπαρουσιάζεται ως αντιλαϊκιστής) με τον Βικτόρ Ορμπάν, τον πάπα του φασίζοντος λαϊκισμού. Λίγη ψυχραιμία: ο Κυριάκος είναι, παρόλες τις προσπάθειές του, ένας "μικρομεσαίος" σε όλα τα επίπεδα, ένας γόνος ισχυρής πολιτικής οικογένειας που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να αποδείξει ότι δεν είναι κατώτερος από τα προηγηθέντα προβεβλημένα πρόσωπα της οικογένειάς του. Αποτελεί μεγάλο θράσος και άγνοια της πραγματικότητας να τον παροιμοιάζεις με τον Ορμπάν, την κορυφαία μορφή του ευρωπαϊκού λαϊκισμού και εκφασισμού, η οποία -όσο απεχθής και επικίνδυνη κι αν είναι- δεν παύει ωστόσο να απαιτεί ιδιαίτερα ταλέντα και μια ιδιαίτερα ισχυρή (αλλά και ψυχοπαθολογική) προσωπικότητα. Ακόμα κι ο Αδωνις που εκπροσωπεί την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, δεν παύει να είναι η γελοία καρικατούρα της καρικατούρας της καρικατούρας του Ορμπάν...