Αυστραλοί στρατιώτες ύψωσαν ναζιστική σημαία στο Αφγανιστάν

Αυστραλοί στρατιώτες ύψωσαν ναζιστική σημαία στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
Πηγή: ABC
1

Αυστραλοί στρατιώτες είχαν υψώσει ένα ναζιστικό λάβαρο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στο Αφγανιστάν στο παρελθόν, κάνοντας ένα «κακόγουστο αστείο» σύμφωνα με τον στρατό.

«Απολύτως απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC έχει αναρτήσει στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που δημοσιοποίησε στον ιστότοπό του, μια φωτογραφία από το συμβάν, που είχε σημειωθεί το 2007.

Πηγή προσκείμενη στον στρατό είπε ότι επρόκειτο μάλλον για «διεστραμμένο αστείο» παρά για ενέργεια νεοναζί.

«Η σημαία εγέρθηκε για σύντομο διάστημα σε ένα όχημα του στρατού της Αυστραλίας το 2007. Ο διοικητής διέταξε να κατέβει αμέσως», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας στο ABC.

«Η σημαία κατέβηκε και οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ.

Μια πηγή όμως είπε στο ABC ότι η σημαία ήταν υψωμένη για «παρατεταμένο» χρονικό διάστημα.

Ο στρατός της Αυστραλίας είναι παρών στο Αφγανιστάν από το 2001. Το 2007, τη χρονιά που σημειώθηκε το συμβάν, ήταν ανεπτυγμένοι στη χώρα αυτή περίπου 900 Αυστραλοί στρατιωτικοί. Σήμερα απομένουν εκεί περίπου 300.

Η εκ των υστέρων αποκάλυψη αυτού του επεισοδίου καταγράφεται εν μέσω της πολεμικής για τη διαγωγή και τη δράση των ανδρών του στρατού της Αυστραλίας στο Αφγανιστάν.

Μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου, εκτελέσεις άοπλων Αφγανών, σε ένα απόρρητο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που αποκάλυψε ο αυστραλιανός Τύπος, στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για «βιαιότητες» και προσβολές «της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Διενεργείται έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-dpa

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια