Το ΑBC έκοψε το σόου της κωμικού Ροζάν Μπαρ μετά από ρατσιστική επίθεση της στο Twitter

Το ΑBC έκοψε το σόου της κωμικού Ροζάν Μπαρ μετά από ρατσιστική επίθεση της στο Twitter Facebook Twitter
1

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, συμφερόντων της Walt Disney, αποφάσισε τη διακοπή του δημοφιλούς κωμικού σόου "Roseanne", όταν η πρωταγωνίστριά της σειράς, Ροζάν Μπαρ, συνέκρινε σύμβουλο της κυβέρνησης Ομπάμα με πίθηκο.


Η κωμικός ζήτησε λίγο νωρίτερα συγνώμη για τη ρατσιστική της επίθεση στη Βαλερί Τζάρετ, πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά ήταν ήδη αργά.

Σε σχόλιό της, η Μπαρ είχε υποστηρίξει ότι η Τζάρετ είναι το «μωρό» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του «Πλανήτη των Πιθήκων».

Η Αμερικανίδα κωμικός έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο, κάτω από ανάρτησή της, στην οποία υποστήριζε ότι η Τζάρετ έχει βοηθήσει στην απόκρυψη πολλών μυστικών της διακυβέρνησης Ομπάμα.

«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και ο Πλανήτης των Πιθήκων έκαναν παιδί», έγραφε η Μπαρ στην ανάρτησή της που έχει ήδη διαγραφεί.

Το ΑBC έκοψε το σόου της κωμικού Ροζάν Μπαρ μετά από ρατσιστική επίθεση της στο Twitter Facebook Twitter

Πολύ γρήγορα, οι ακόλουθοί της στο Twitter άρχισαν να την επικρίνουν με την Μπαρ να υπερασπίζεται αρχικά το σχόλιό της για την μαύρη Τζάρετ, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για αστείο, δεδομένου ότι «οι μουσουλμάνοι δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη φυλή».

Λίγο αργότερα όμως, αναγκάστηκε τελικά να απολογηθεί.

«Συγνώμη. Φεύγω από το Twitter», έγραψε αρχικά και πρόσθεσε: «Ζητώ συγνώμη από την Βάλερι Τζάρετ και όλους τους Αμερικανούς. Ειλικρινά λυπάμαι που έκανα ένα τόσο κακό αστείο για την πολιτική της και την εξωτερική της εμφάνιση. Θα έπρεπε να το έχω σκεφτεί καλύτερα. Συγχωρέστε με, το αστείο μου ήταν κακόγουστο».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπαρ έχει επικριθεί για τις αναρτήσεις της στο Twitter.

Όντας ένθερμη υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ, έχει επανειλημμένα διαδώσει θεωρίας συνωμοσίας στους περίπου 650.000 ακολούθους της.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ήταν εκείνη που ήθελε τον Ντόναλντ Τραμπ να «διαλύει» κύκλωμα υψηλόβαθμων παιδόφιλων.

Το ABC έλυσε τη συνεργασία

Στον απόηχο του περιστατικού, ο πρόεδρος της ABC Entertainment ανακοίνωσε πως διακόπτει το σόου της κωμικού.

«Η δήλωση της Ροζάν στο Twitter είναι , αηδιαστική, αποκρουστική και ασυμβίβαστη με τις αξίες μας και αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το σόου της».

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Μπαρ ζητούσε συγνώμη και για το «τιτίβισμά» της για τον σύζυγό της Τσέλσι Κλίντον, Μαρκ Μεζβίνσκι.

Η κωμικός υποστήριζε ότι η Μεζβίνσκι είναι ανιψιός του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τζορτζ Σόρος.

«Καλημέρα Ροζάν - Το μεσαίο μου όνομα είναι Βικτόρια. Φαντάζομαι ότι οι ανιψιοί του Τζορτζ Σόρος είναι υπέροχοι άνθρωποι - απλώς δεν είμαι παντρεμένη με κάποιον από αυτούς», έγραφε μεταξύ άλλων η Τσέλσι Κλίντον στην απάντησή της.

«Λυπάμαι που ανάρτησα λάθος πληροφορίες για σένα. Σε παρακαλώ να με συγχωρέσεις. Εξάλλου και ο Τζορτζ Σόρος ήταν ένας ναζί που πρόδωσε τους δικούς του Εβραίους, για να σκοτωθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους κλέψει τις περιουσίες. Το γνώριζες αυτό; Αλλά όλοι κάνουμε λάθη, σωστά Τσέλσι;».

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολιτισμός / Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι η ένταξη των νέων στοιχείων «αναδεικνύει την πολιτιστική πολυφωνία των ελληνικών κοινοτήτων και ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη βιωσιμότητα του πολιτισμού μας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια