Μακρόν: Ο Πούτιν έχει εμμονή να παρεμβαίνει στις δημοκρατίες μας

Μακρόν: Ο Πούτιν έχει εμμονή να παρεμβαίνει στις δημοκρατίες μας Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε σήμερα «πολύ ισχυρό άνδρα» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει ποτέ να δείχνουμε τις αδυναμίες μας» απέναντί του, σε μια περίοδο που οι εντάσεις στις σχέσεις της Δύσης με τη Μόσχα έχουν φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο.

«Ο Πούτιν είναι ένας πολύ ισχυρός άνδρας, ένας ισχυρός πρόεδρος», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε, στα αγγλικά, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Η συνέντευξη αυτή μεταδόθηκε σήμερα, παραμονή της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος ηγέτης στην Ουάσινγκτον.

«Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να δείχνουμε αδυναμία απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν. Όταν είστε αδύναμοι, το αισθάνεται», πρόσθεσε.

«Είναι ισχυρός και έξυπνος, αλλά όχι και αφελής», συνέχισε, κρίνοντας ότι ο Ρώσος ομόλογός του έχει «εμμονή με τις παρεμβάσεις στις δημοκρατίες μας». «Παρεμβαίνει παντού, εννοώ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, για να αποσταθεροποιήσει τις δημοκρατίες. Γιατί πιστεύει ότι είναι καλό για τη χώρα του», εξήγησε.

Ο Πούτιν «θέλει μια μεγάλη Ρωσία. Οι άνθρωποι είναι υπερήφανοι για την πολιτική του. Είναι υπερβολικά σκληρός με τις μειονότητες και με τους αντιπάλους του, έχει μια αντίληψη για τη δημοκρατία που δεν ταυτίζεται με τη δική μου», συνέχισε ο Μακρόν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι διατηρεί επαφές μαζί του.

«Τον σέβομαι. Το παραδέχομαι. Είμαι ξεκάθαρος», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν

Διεθνή / Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν - Δείτε live

Η πομπή περνά από τη Broad Street και από τη «Γέφυρα των Black Sabbath» με το περίφημο παγκάκι που είναι αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα, όπου ήδη χιλιάδες θαυμαστές αφήνουν λουλούδια και μηνύματα
LIFO NEWSROOM