Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα 10% για τη Νέα Δημοκρατία - «Κανένας» για πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα 10% για τη Νέα Δημοκρατία - «Κανένας» για πρωθυπουργός Facebook Twitter
SOOC
3

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 10% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 31,5% των ψηφοφόρων ενώ το ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 21,5% (μετά από αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων). 

Τα δύο κόμματα φαίνεται να διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά τους από την αντίστοιχη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται στις προτιμήσεις το Κίνημα Αλλαγής που κέρδισε μισή μονάδα ανεβαίνοντας στο 9% ενώ στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.

Πέμπτο ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 6,5%, καταφέρνοντας επίσης να ανεβάσει το ποσοστό του κατά 0,5%.

Εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να αποσπούν από 2%.

Τα στοιχεία της Pulse καταγράφουν σημαντική διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου μόλις στο 47%, ενώ η ΝΔ απολαμβάνει κομματική συνοχή της τάξης του 82%.

Ενδεικτικό είναι πως το 11% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, δηλώνει πρόθυμο να ψηφίσει τη ΝΔ.

Ακόμα μεγαλύτερη βέβαια είναι η διαρροή του κυβερνώντος κόμματος προς τα λευκά, τα άκυρα και τους αναποφάσιστους, όπου φαίνεται να σκεδάζεται το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων του.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα 32 μονάδων, με το 55% να βλέπει νίκη της Πειραιώς.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και το γεγονός πως στην ερώτηση «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη;» η δημοφιλέστερη απάντηση με 40% είναι ο «Κανένας».

Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και ο Αλέξης Τσίπρας με 23%.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πιστεύω αυτό το 23% τον βρίσκει απλά καταλληλότερο από τον Κυριάκο, όχι καταλληλότερο γενικά.. έτσι και ισχύει το δεύτερο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!