ΥΛΙΚΑ
- 5 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
 - 1 αυγό
 - 200 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 - 80 γρ. αλεύρι
 - ½ μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
 - 1 κ.γ. μπέικιν
 - Αλάτι, πιπέρι
 - Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
 - Αλεύρι για τηγάνισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκύθια σε λεκάνη και τα στραγγίζουμε καλά, πιέζοντας με το χέρι μας.
 - Τα αλατίζουμε και αφήνουμε τη λεκάνη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια νύχτα.
 - Την επομένη προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
 - Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
 - Πλάθουμε στο χέρι τη ζύμη σε μπάλες και πιέζουμε για να δώσουμε επίπεδο σχήμα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
 
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 