Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους

Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους Facebook Twitter
4

Για τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ομολογήσουν σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια. Μερικές φορές μάλιστα και υπό την πίεση και τον ψυχολογικό εκβιασμό που μπορεί να υφίστανται, είναι ακόμη δυσκολότερο να ξεχωρίσουν τη σεξουαλική κακοποίηση από τον φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Ο καλλιτέχνης Saint Hoax, στο νέο του πρότζεκτ τοποθετεί στη θέση του "θύματος" ηρωίδες της Ντίσνεϊ για να περάσει το μήνυμα όσο καλύτερα μπορεί στα μικρά παιδιά.

Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους Facebook Twitter

«Στόχος αυτής της σειράς είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να καταγγέλουν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στην οικογένεια, ώστε να επεμβαίνουν οι αρχές» δήλωσε ο καλλιτέχνης που ζεί και εργάζεται στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος προστατεύεται από το ψευδώνυμό του, αφού σ αυτή την περιοχή της υφηλίου, επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία.

Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους Facebook Twitter

Η καμπάνια έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με όσους την κατακρίνουν, να θεωρούν ότι είναι στρεσσογόνα και καθολου εποικοδομητική.

Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους Facebook Twitter

To σλόγκαν της καμπάνιας είναι "Το 46% των ανηλίκων που βιάζονται, πέφτουν θύματα από μέλη της οικογένειάς τους"

Design
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

ADM 2025: The Urban Issue / Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

Ιδέες που ζυμώνονταν αργά εδώ και μερικά χρόνια στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ωρίμασαν και μας αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2025, ως οδηγός για τους χώρους στους οποίους θα κατοικήσουμε στο μέλλον.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οbjects of Common Interest: «Θέλουμε να σου κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσουμε ένα συναίσθημα»

ADM 2025: The Urban Issue / Κίνηση, ελευθερία, ρευστή ταυτότητα: Το design των Οbjects of Common Interest

Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης τρέχουν ένα από τα πιο design studios της Ελλάδας. Πώς σκέφτονται και πώς σχεδιάζουν τα φημισμένα projects τους, όπως την εγκατάσταση εικαστικού φωτισμού που λατρεύουμε στην είσοδο της Πειραιώς 260;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

ADM 2025: The Urban Issue / Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, ζει στον Λυκαβηττό. Από την απόρριψη του κατεστημένου και την πίστη στη χωρική εμπειρία έως τις προκλήσεις της Αθήνας και το μέλλον των νέων δημιουργών, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας μιλά με πάθος για την ουσία, τις ευκαιρίες και τις πληγές της σύγχρονης πόλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
O Φασιανός στο Svenskt Tenn: Πώς βρέθηκε ο Έλληνας ζωγράφος στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Design / Πώς βρέθηκε ο Φασιανός στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Μια αναπάντεχη πρόταση κατέληξε σε μια έκθεση στο Svenskt Tenn, τον «βασιλιά» του Σκανδιναβικού design, που τιμά τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη. Εκεί, κάτω από την ίδια στέγη, τα έργα του συνομιλούν με αυτά του Γιόζεφ Φρανκ, υμνώντας τη χαρά της ζωής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Concrete Aesthetic: Γιατί βλέπουμε τόσο γκρι στην Αθήνα;

ADM 2025: The Urban Issue / Concrete Aesthetic: Γιατί βλέπουμε τόσο γκρι στην Αθήνα;

Το εμφανές σκυρόδεμα και οι γκρι τόνοι επανέρχονται στον αθηναϊκό αστικό ιστό, μεταφέροντας μαζί τους ένα φορτίο αισθητικής ιστορίας, κοινωνικών μετατοπίσεων και ψηφιακής επιρροής. Από τον μπρουταλισμό στην εποχή των hashtags, πότε η χρήση του γκρι είναι ζήτημα λειτουργίας, πότε συνήθειας και πότε συνειδητής εικόνας για το τι σημαίνει σύγχρονο;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Μια «πράσινη» Αθήνα ως ερώτηση. Ας δούμε το κενό αλλιώς.

ADM 2025: The Urban Issue / Μια «πράσινη» Αθήνα ως ερώτηση. Ας δούμε το κενό αλλιώς.

Μπορούμε να δούμε την Αθήνα ως ένα δίκτυο με «πάρκα», συνεπή όμως απέναντι στη φύση και στην ουσία της πόλης; Πολύ περισσότερο από ένα βιβλίο, το «Για το “αττικό τοπίο” σήμερα» του Δημήτρη Φιλιππίδη είναι μια πηγή έμπνευσης που μας δίνει μια άλλη οπτική για την πόλη και το πράσινό της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Η ιδεα καλη ειναι, το σχεδιο ωστοσο πασχει. Οι πατεραδες-τερατα επρεπε να φαινονται πιο επιθετικοι, πιο κακοι. Και οι ηρωιδες, ιδιως η Αριελ, πιο θλιμμενες. Με την παρουσα αναπαρασταση το μηνυμα ξεκαθαρο δεν το λες.
Και γω νομίζω πως η καμπάνια δεν είναι πολύ πετυχημένη. Ειναι ίσως καλή για να ευαισθητοποιήσει, αλλά όχι για παροτρύνει τα παιδιά να μιλήσουν. Νομίζω ότι ένα μικρό παιδί θα δυσκολευτεί να πιάσει το υπονοούμενο. Μάλλον θα μπερδευτεί περισσότερο. :(
Οτιδήποτε βοηθήσει ένα παιδί να μιλήσει, να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίσταται ώστε αυτή να πάψει αφενός κι το παιδί να βρει βοήθεια , οτιδήποτε είναι ευπρόσδεκτο και θεμιτό. Στην πλειοψηφία τους τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες κινουμένων σχεδίων, οπότε πιστεύω ότι και σ' αυτή την περίπτωση το ίδιο θα γίνει. Άρα η καμπάνια κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση!