Καμμένος: Θέμα και της Ε.Ε. η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Καμμένος: Θέμα και της Ε.Ε. η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
EPA/DOMENIC AQUILINA
4

Το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία είναι θέμα που απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε, από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Μετά την επικοινωνία μου με τη Φεντερίκα Μογκερίνι, σήμερα, στο Συμβούλιο Υπουργών Εθνικής Άμυνας Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα θέσω το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία», ενημέρωσε ο κ. Καμμένος.

Υπογράμμισε ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, το οποίο συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως των διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνησή του εισαγγελέα της Τουρκίας να αποδεχθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς, οι δύο στρατιωτικοί αυτοί να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι την εκδίκαση της δίκης, αλλά στο προξενείο.

«Είναι θέμα που απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο 'Ελληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ' αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και σε παράνομους μετανάστες, οι οποίοι θα πέρναγαν στη χώρα από εκείνο το σημείο, είχε σαν αποτέλεσμα να περάσουν μέσα στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν», πρόσθεσε.

«Είναι θέμα που αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας» συμπλήρωσε, ενημερώνοντας ότι «μετά το πέρας της Συνόδου Υπουργών θα ενημερωθεί και ο αναπληρωτής γραμματέας του ΝΑΤΟ».

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ένοπλων Δυνάμεων» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είδες που τελικά η Ευρώπη δεν είναι και τόσο άσχημη. Για σκέψου ρε φίλε τώρα να είσαι ενας απο τους δύο φαντάρους και να ξέρεις πως την τύχη σου την διαπραγματεύονται ο Καμμένος, Αλεκσης ο Φουιτ και ο μπαρμπα Φώτης.
Το θέμα είναι ότι μετά τον Α. Παπανδρέου (και τη "φάση του '87) δεν βρέθηκε κάποιος να μιλάει στους Τούρκους με τον κατάλληλο τρόπο. Βάλε τώρα ... Σημιτη, Τεό, Ντόρα, ΓΑΠ και συναυτώ, κανείς μα κανείς από αυτούς δεν έχει τα "καρύδια" . Και αυτό είναι το πρόβλημα.Τώρα , για την Ευρωπαϊκή υποστήριξη , καλή είναι αλλά που είναι;
Είπε ο ευρω"σκεπτικιστής" Καμμένος, κολλητός του Φαρατζ, της ΛεΠεν και του Γκρίλο. Τώρα είναι καλή η νεοφιλελέ Ευρώπη; Τώρα τα προ-βλήματα μας είναι και δικά τους; Όταν θα τους κάναμε κούγκι πέρυσι ήταν κακοί ανάλγητοι;