Γιούνκερ: Με παρεξήγησαν, δεν ανησυχώ για την Ιταλία

Γιούνκερ: Με παρεξήγησαν, δεν ανησυχώ για την Ιταλία Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θέλησε να αποσαφηνίσει τις χθεσινές του δηλώσεις σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία.

«Με παρεξήγησαν, δεν ανησυχώ για την Ιταλία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τις Βρυξέλλες.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε, με σημερινή δήλωσή του, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι: «Ο Γιούνκερ ξεκαθάρισε τη θέση του. Τώρα πρέπει να αφήσουμε τους Ιταλούς ελεύθερους να αποφασίσουν. Είμαι πεπεισμένος ότι θα εκλέξουν μια σταθερή κυβέρνηση».

«Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τη νοημοσύνη του ιταλικού λαού», τόνισε ο Ταγιάνι.

Χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε αναφερεθεί στα μετεκλογικά σενάρια στην Ιταλία, μετά την 4η Μαρτίου λέγοντας: «Ανησυχώ περισσότερο για τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, παρά για το εσωτερικό δημοψήφισμα του SPD στην Γερμανία».

«Πρέπει να ετοιμασθούμε για το χειρότερο ενδεχόμενο. Το σενάριο αυτό θα μπορούσε να είναι μια μη λειτουργική κυβέρνηση στην Ιταλία», είχε αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την ιταλική προεκλογική εκστρατεία, η πρόεδρος της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι (η οποία είναι υποψήφια με το αριστερό κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι) επικεντρώθηκε, με δηλώσεις της στις πιθανές εξελίξεις μετά την ψήφο της 4ης Μαρτίου:

«Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι, τις ημέρες αυτές δεν έρχονται σε καμία αντιπαράθεση. Κάτι που κάνει τους φιλύποπτους να σκεφθούν ότι τα δυο αυτά κόμματα έχουν ήδη συνάψει συμμαχία. Και πρόκειται και για κάτι που με κάνει να σκεφτώ ότι η χρήσιμη ψήφος στην οποία αναφέρεται το Δημοκρατικό Κόμμα, αφορά την συμμαχία του Ρέντσι με τον Μπερλουσκόνι», υπογράμμισε η Μπολντρίνι.

Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Φόρτσα Ιτάλια διέψευσε όμως, ο δεύτερος γραμματέας των «Δημοκρατικών» και υπουργός γεωργίας Μαουρίτσιο Μαρτίνα, σύμφωνα με τον οποίο «όποιος διχάζει την κεντροαριστερά, βοηθά την δεξιά στις εκλογές και -δυστυχώς- το κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι διάλεξε να ακολουθήσει ακριβώς αυτό τον δρόμο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM