ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Τόσο όμορφη, πώς και ακόμη single;»: Η κλασική ερώτηση που προορίζεται για κομπλιμέντο αλλά δεν είναι ...

«Τόσο όμορφη, πώς και ακόμη single;»: Η κλασική ερώτηση που προορίζεται για κομπλιμέντο αλλά δεν είναι ... Facebook Twitter
12

«Τόσο όμορφη και ακόμη ελεύθερη;», «Τόσο ωραίος τύπος, πώς και δεν έχεις σχέση;»: μια ερώτηση με αναρίθμητες παραλλαγές, την οποία όλοι σχεδόν έχουμε πει/ ακούσει/ αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ωστόσο το να ρωτάμε κάποιον γιατί δεν έχει ακόμη σχέση δεν είναι τελικά καθόλου κομπλιμέντο, αλλά επισήμανση με προσβλητικές προεκτάσεις. 

Σε ένα ραντεβού, μια συζήτηση, μια παρέα σίγουρα έχετε αναρωτηθεί κάποια στιγμή πώς γίνεται το άτομο απέναντί σας, αν και ελκυστικό, έξυπνο, αστείο (και άλλα πολλά προσόντα ενδεχομένως) να είναι ακόμη single. Ή ενδεχομένος έχετε δεχθεί την συγκεκριμένη ερώτηση. Ωστόσο η διατύπωση αυτής ακριβώς της απορίας δεν έχει πάντα καλή κατάληξη, καθώς με μια δεύτερη ανάγνωση είναι άκρως προσβλητική. 

Η Erika Ettin, που έχει ιδρύσει το σάιτ γνωριμιών A Little Nudge, υποστηρίζει πως η ερώτηση «πώς γίνεται κάποιος τόσο υπέροχος όσο εσύ να είναι ακόμη ελεύθερος;», είναι πολύ κακή ιδέα. 

«Η ερώτηση είναι διφορούμενη, γιατί αρχικά ακούγεται σαν κομπλιμέντο αλλά υπονοεί πράγματα όπως "Τι πάει στραβά με σένα;" ή "Γιατί δεν σε θέλει κανένας;". Αμέσως βάζει τον αποδέκτη σε μια αμυντική στάση, όπου προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος και δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει», λέει η ίδια. 

Η Erika συμβουλεύει σε αυτήν την περίπτωση να δίνουμε απαντήσεις όπως, «Δεν χαίρεσαι που είμαι ελεύθερος/η;» ή «Πόσο τυχερός/η είσαι που είμαι». 

Σύμφωνα με την ίδια, το πιο «σκοτεινό» και αμήχανο σημείο της ερώτησης είναι η χρήση της λέξη «ακόμη», καθώς υπονοεί πως γενικά υπάρχει πρόβλημα στο να μην έχεις σχέση. «Το να είσαι single δεν είναι έγκλημα. Είναι συνειδητή επιλογή ζωής που πολλοί μάλιστα επιθυμούν... [Με τη λέξη "ακόμη"] είναι σαν να κάποιος να πιστεύει πως είσαι ελεύθερος από την μέρα που γεννήθηκες. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ξέρουμε της ιστορία του ανθρώπου που βρίσκεται απέναντί μας», προσθέτει η Erika. 

«Επίσης υπονοεί πως το να κάνεις σχέση θα έπρεπε να είναι ο απόλυτος στόχος της ζωής σου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Επειδή κάποιος είναι ελεύθερος, δεν σημαίνει πως είναι και απελπισμένος να κάνει σχέση ή τρέχει πίσω από τον οποιονδήποτε», προσθέτει.  

Η Erika λέει πως πάντα συμβουλεύει τους πελάτες της να αποφεύγουν συζητήσεις σχετικά με πρώην, ειδικά στο πρώτο ραντεβού. «Όταν βγαίνεις ραντεβού καλό είναι να εστιάζεις στο παρόν, όχι στο παρελθόν. Το να μιλάς για προηγούμενες σχέσεις συχνά φέρνει στην επιφάνεια δύσκολα συναισθήματα, συνήθως αρνητικά, και η συζήτηση παίρνει την κάτω βόλτα. Προτιμότερο είναι να μιλήσετε για πράγματα που σας ευχαριστούν, που σας αρέσει να κάνετε, τι άνθρωπος είστε... κι όχι για το τι άνθρωπος ήσασταν και με ποιον είχατε σχέση», τονίζει. 

Βέβαια, στον αντίποδα, ο σύμβουλος γάμου Robert Maurer, θεωρεί πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην συγκεκριμένη ερώτηση, την οποία χαρακτηρίζει αναγκαία στο πλαίσιο μιας γνωριμίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτήν την ερώτηση μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα σχετικά με τις προηγούμενες σχέσεις του συνομιλητή μας και γιατί μπορεί να έληξε- γίνονται ευθυνόφοβοι όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή είναι αρκετά ώριμοι ώστε να διδάσκονται από τα λάθη τους; 

Με πληροφορίες από Business Insider

12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ