29χρονος Ισπανός ξύπνησε στο νεκροτομείο αφότου τρεις γιατροί πιστοποίησαν τον θάνατό του

29χρονος Ισπανός ξύπνησε στο νεκροτομείο αφότου τρεις γιατροί πιστοποίησαν τον θάνατό του Facebook Twitter
1

Φυλακισμένος στη βόρεια Ισπανία ξύπνησε μέσα στο νεκροτομείο αφότου τρεις διαφορετικοί γιατροί είχαν πιστοποιήσει τον θάνατό του, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο 29χρονος Gonzalo Montoya Jimenez, τρόφιμος σε φυλακή στην περιοχή της Αστουρίας, ανέκτησε τις αισθήσεις του και εντοπίστηκε να ροχαλίζει, λίγες ώρες μόνο πριν διενεργηθεί η αυτοψία.

Μάλιστα, στο σώμα του είχε ήδη σημάδια και διαγραμμίσεις για την επερχόμενη εξέταση.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, το βράδυ του Σαββάτου, μία μέρα πριν κηρυχθεί νεκρός, ο Jimenez παραπονέθηκε ότι ήταν άρρωστος.

Το επόμενο πρωί, όταν οι φύλακες έκαναν τους καθιερωμένους γύρους τους βρήκαν τον 29χρονο μέσα στο κελί του χωρίς εμφανή σημάδια ζωής.

Ο γιατρός της βάρδιας τον κήρυξε νεκρό, ενώ στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο γιατρός που τον αντικατέστησε. Η δικαστική επιτροπή ζήτησε τη γνώμη και ενός τρίτου γιατρού, ο οποίος είχε, επίσης, την ίδια άποψη.

Ο Jimenez μεταφέρθηκε τότε σε νεκροτομείο του Οβιέδο ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Ο ιατροδικαστής που ήταν έτοιμος να τον εξετάσει συνειδητοποίησε ότι ήταν ζωντανός και μάλιστα ροχάλιζε.

Πλέον βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της ίδιας πόλης, αλλά έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Πηγές μέσα από το νοσοκομείο εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για περίπτωση καταληψίας. Μία παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από σωματική καθήλωση, ακαμψία και πνευματική αποχαύνωση. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι ζωτικές ενδείξεις των ασθενών, όπως π.χ. ο σφυγμός, είναι σχεδόν ανεπαίσθητες.

Το σωφρονιστικό κατάστημα της Villabona στην Αστουρία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Με πληροφορίες από BBC και International Business Times

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια